Vihar csapott le a Volt-ra

Sopron – Ahogy az lenni szokott a nyári fesztiválokon, ritkán úszható meg a dolog vihar nélkül.

A soproni Volt fesztiválra szerdán csapott le a zuhé, pont a Vad Fruttik koncertje közben. Félbe kellett hagyniuk a fellépést, s bár a közönség bírta volna az áztatást, a zenészek maguk kérték meg őket, menjenek biztonságos helyre. Amúgy már a felhők gyülekezésekor a szervezők intézkedtek, figyelmeztették a fesztiválozókat hogy minden valószínűség szerint nem úszható meg a kiadós zivatar. Végül is a Vad Fruttik némi szünet után tudta folytatni pár szám erejéig.

Általában ritkán szokta zavarni a fesztiválozókat, ha beesik egy kis eső – jó néhány emlékezetes saras fesztivál zárult már nagy sikerrel. De Magyarországon óvatosak minden ilyen rendezvényen, mert bár kis ország vagyunk a viharok hevessége néha meglepő.

Ezért le kell állítani a koncertet, ha eléri azt a fokozatot az időjárás, amit már veszélyesnek ítélnek meg. Június vége még „Medárd veszélyes”, a Volt az egyik legnagyobb időjárás kockázatú, nagyszabású szabadtéri fesztivál: mire jön a Balatonsound általában kitör az újabb hőség, nem beszélve a Szigetről, ahol ritkán szokott igazán rossz idő lenni. De a Volt minden szempontból különleges fesztivál, talán így a szubalpin környezet és klíma miatt is, amit úgy szoktak jellemezni hogy Sopronban mindig fúj a szél, van hogy többfelől is…. A köpönyeg.hu szerint még egy két zápor várható Sopronban a hét végéig, úgyhogy a fesztiválozóknál nem árt, ha van kéznél esőköpeny.

ÉM