Vihar a Riviérán a cannes-i filmfesztivál előtt

Milliós károkat okozott egy heves vihar a francia Riviérán, napokkal a cannes-i filmfesztivál kezdete előtt – közölték szerdán helyi tisztségviselők.

Cannes és Nizza hatóságai a tengerpartok takarításával vannak elfoglalva, de fogadkoztak, hogy a filmfesztiválra minden készen áll majd


“Hatalmas a kár” – jelentette ki Cannes város egyik önkormányzati képviselője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A város közszolgáltatójának vezetője elmondta: több millió eurós kárt okozott a keddi vihar, amely időnként nyolcméteres hullámokat kavart a francia Riviérán.

A vihar, és az erős hullámok nagy pusztítást okoztak a tengerparton, amelyet napokon belül a filmfesztiválra érkező tömegnek kéne birtokba vennie. Helyi tisztségviselők fogadkoztak, hogy a cannes-i filmfesztivál május 12-ei megnyitójára minden készen áll majd a parton, amely a fesztivál legfontosabb helyszínének számít.

A kedden, a tengerparton pusztító több méter magas hullámok tönkretették a fesztiválra már felállított kis kávézókat, bárokat, és színpadokat. Sok helyen a hullámok által “odébb dobott” és felborított, megrongált autókat lehetett látni. Egy, a part közelében lévő parkolót embernyi szikladarabokkal borítottak be a hullámok.

Nizza városában szintén nagy pusztítást okoztak az erős hullámok. A helyettes polgármester elmondása szerint a tengerparton felállított kávézók, bárok és éttermek mindegyikét elmosta a víz.
– Független Hírügynökség –