Vihar – A Budapest-Miskolc vonalon fél órát késnek a vonatok

Akt.:
Budapest, 2016. május 24. Viharfelhők Budapest felett 2016. május 24-én egy több fotóból összeállított panorámaképen.
Budapest, 2016. május 24. Viharfelhők Budapest felett 2016. május 24-én egy több fotóból összeállított panorámaképen. - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest/Miskolc – A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon a viharos időjárás miatt 20-30 perces késésekre számíthatnak az utasok, Jászárokszállás és Jászapáti között pedig fa dőlt a sínekre, nem járnak a szerelvények – tájékoztatta a Mávinform kedd délután az MTI-t.

Közölték: a viharok miatt a miskolci vonalon Hort-Csány és Vámosgyörk között csak az egyik vágányon járhatnak a vonatok, ráadásul azon is lassabban, mert a vasúti pályára belógó faágak miatt sebességkorlátozást vezettek be.

A Mávinform közölte azt is: egy személyvonat előtt fa dőlt a sínekre Jászárokszállás és Jászapáti között a Vámosgyörk és Szolnok közötti vasútvonalon.

A vonat megállt, senki nem sérült meg. A két állomás között ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés. A katasztrófavédelem megkezdte a fa eltávolítását, a vonatok csak azt követően indulnak újra – olvasható a közleményben.

– MTI –