VIHAR-ÁRVÍZ: Délutáni helyzetkép a vasúton

Késésekre, sebességkorlátozásra számíthatnak az utasok több vasútvonalon is szerda délután.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint – tekintettel a rendkívüli időjárásra – a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő InterCity vonatok, beleértve a kör IC vonatokat is, IC pót, – és helyjegy nélkül vehetők igénybe, egészen éjfélig.


A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és a miskolci Tiszai pályaudvar között csökkentett sebességgel tudnak csak közlekedni a szerelvények. Ez 5-10 perces késéseket okoz. Emellett az említett pályaudvar és Felsőzsolca állomások között a Sajó hídon 40 kilométer per órás sebességkorlátozást kellett bevezetni, a biztosítóberendezést ugyanis ki kellett kapcsolni.

Szikszó és Halmaj között is csökkentették a vonatok sebességét, 5 kilométer per órára. Emiatt 10-15 perc késések várhatók. Putnok és Bánréve között is több helyen be kellett vezetni a sebességkorlátozást, így az utasok itt szintén 10-15 perces késésekre számíthatnak.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon – Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között – vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. Ezen a szakaszon 10-15 perces késésekkel kell számolni. Miskolc-Tornanádaska vasútvonalon viszont vonatok, és a vonatpóló autóbuszok sem közlekednek. Az utasokat itt a Borsod Volán szállítja menetrend szerinti járataival. A buszokon a vasúti arcképes igazolványokat és a bérleteket is elfogadják.

A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon, Jászapáti és Vámosgyörk állomások között viszont le is zárták a pályát. Itt vonatpótló autóbuszok közlekednek 10 perces késéssel. Míg a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon – Nagyszentjános és Győrszentiván között – a Bakony-ér áradása miatt csökkentették a vonatok sebességét. Emiatt 5-10 percet késnek a vonatok. A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbuszra szállni. A buszközlekedés miatt 10-15 perc késések várhatók.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint – tekintettel a rendkívüli időjárásra – a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok, beleértve a kör IC vonatokat is, szerda éjfélig InterCity pót, -és helyjegy nélkül vehetők igénybe. Ezekre a vonatokra elővételben megváltott pót, -és helyjegyet csütörtök éjfélig bármely állomás személypénztárában kezelési költség nélkül visszatérítik.

Elutazás előtt célszerű előre tájékozódni az állomásokon és a pályaudvarokon, valamint a 06 40 49 49 49-es helyi tarifával hívható kék számon. A vonatok közlekedéséről tájékozódhatnak még a www.mav.hu weboldalon.
– Független Hírügynökség –