VIHAR – Közösen gyűjt a három mobilszolgáltató

Közös adománygyűjtésbe kezdett az elmúlt napok időjárása miatt bajbajutottaknak a három hazai mobilszolgáltató.

Szerda déltől a 1749-es telefonszámra várják a hívásokat vagy a rövid szöveges üzeneteket – minden hívás vagy SMS 200 forintba kerül. A pénzt a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.


Közös segélyvonalat indít a három hazai mobilszolgáltató, a Vodafone, a Telenor (korábban Pannon) és a T-Mobile az ítéletidő károsultjainak megsegítésére és az árvíz elleni védekezés támogatására. Szerdán déltől lehet hívni a 1749-es telefonszámot: aki ezt hívja vagy erre a számra elküldi az “ARVIZ” vagy “ÁRVÍZ” szót SMS-ben, 200 forintot adományoz. A pénz a Magyar Vöröskereszt közreműködésével jut el a rászorulókhoz, illetve a mentési munkálatokra. Az adományt a vöröskereszt teljes egészében megkapja, a mobilszolgáltatók semmilyen külön díjat nem számolnak fel az üzenetek vagy a hívások után.

A 1749-es számot a három mobilszolgáltató és a T-Home vezetékes hálózatából is lehet hívni.

A három mobilszolgáltató legutóbb a Haitit sújtó földrengés után indított közös gyűjtést. 400 ezernél is több SMS és telefonhívás érkezett akkor és több mint 80 millió forintnyi adomány került a rászorulókhoz.
– Független Hírügynökség –