VIHAR – Félezer bejelentést kaptak a tűzoltók

Csaknem ötszáz bejelentés érkezett a tűzoltókhoz szombaton délután az országon végigsöprő vihar miatt. Többségében kidőlt fáknál kellett segíteniük, de sok épület is megrongálódott.

Délután hat óráig összesen 489 bejelentést kaptak a tűzoltók a vihar utáni kárenyhítéssel kapcsolatban az ország 12 megyéjéből és a fővárosból – mondta el a Független Hírügynökségnek Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. A legtöbb dolguk Budapesten, illetve Veszprém és Pest megyében akadt. Elsősorban a viharos szél okozott problémát: fák dőltek ki, faágak törtek le és csaknem 70 épület megrongálódott. Sok esetben kellett még a szivattyúzásban is segíteniük, amikor a pincékbe vagy az alagsori helyiségekbe ömlött be a víz.

Budapesten eddig 70 bejelentést számoltak fel a tűzoltók, de még most is folyamatosan érkeznek a telefonok. Veszprém 160, Pest megyében pedig 100 riasztásuk volt a vihar miatt.

A fővárosban a MÁV Cargo épületének tetejét is megbontotta a viharos szél – mondta Szentes György. A közlekedésben is voltak fennakadások, a 4-es főúton Monorierdőnél például több fa is az úttestre dőlt, így hosszabb időre leállt a forgalom. Zala megyében pedig két lakóházba is villám csapott.

Az OKF információi szerint a viharban egy ember sérült meg Bács-Kiskun megyében, azt azonban nem tudni, hogy pontosan hogyan.Sporthírek