VIHAR – Egyre több a munkájuk a tűzoltóknak

Egyre több dolguk akad a tűzoltóknak a viharos széllel és helyenként jégesővel érkező vihar miatt. Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében folyamatosan hívják a tűzoltóságokat elsősorban kidőlt fák és a nagy víz miatt.

Veszprém megyében Ajkát és Veszprémet érintette leginkább az eső és az erős szél, Ajkán jég is volt. Veszprémben háztetőket vitt le a szél, fák dőltek ki és villanyvezetékek szakadtak le. Folyamatosan szivattyúzzák a vizet a városban, az összes tűzoltó dolgozik és a környékbeliek is segítenek a mentésben. Folyamatosan érkeznek a bejelentések a központba a káresetekről – mondta a Független Hírügynökségnek Miskey Tamás veszprémi tűzoltóparancsnok. A kár jelentős, de eddig senki sem sérült meg.

Komárom-Esztergom megyében eddig főként az erős szél okozott gondot, a tűzoltókat leginkább kidőlt fákhoz hívták – mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Az eső még csak mostanában érkezik meg, így a szivattyúzásban egyelőre még nem kellett segíteniük.

Fejér megyébe is megérkezett már a vihar – mondta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Itt is leginkább fakidőléshez, letört faágakhoz hívják segíteni a tűzoltókat, illetve több helyen a pincékbe, alagsorokba befolyó víz kiszivattyúzásában kell közreműködniük.Sporthírek