VIHAR – A Hegyalja Fesztiválon is viharszünetet tartanak

Kétórás szünetet tartanak a Hegyalja Fesztiválon a vihar miatt. A programok várhatóan este 8 órától az eredeti rendben folytatódnak. Pénteken még a kánikula és a vízhiány okozott gondot a tokaji fesztiválon.

Pénteken a kánikula okozott gondot okozott, ugyanis nem volt víz a Hegyalja Fesztivál területén. Csaknem húszezren maradtak víz nélkül a másodfokú hőségriadóban. A fesztiválozók lajtos kocsiból vehettek vizet maguknak.

A helyi vízműnek a normál napi terhelése 1 700 és 2 ezer köbméter naponta, ez nőtt meg 4 ezer köbméterre az utóbbi 2 napban – mondta a Független Hírügynökségnek Kiss Attila a GW-Borsodvíz Kft üzemvezetője.

A nagy vízfogyasztás miatt az egyik tartalék víztározóban nullára csökkent a vízszint, ezért kellett vízkorlátozást elrendelni. Ez a Hegyalja Fesztivált is érintette, ahol péntek délután már nem volt víz.

A pénteki vízkorlátozás a rakamazi üdülőterületet érintette. Szombaton azonban már teljes kapacitással üzemeltek a víztározók, így minden csapból folyt a víz a Hegyalja Fesztiválon is.

A szombati vihar miatt este 8 óráig nem lesznek koncertek, ám a tervek szerint ezután minden visszatér az eredeti kerékvágásba. Így a Nagyszínpadon a vihart várhatóan Barabás Lőrinc és a Basement Jaxx követi majd.