Vigyázzunk az olcsó húsokkal húsvétkor – RTL Klub

Óvatosságra inti Húsvét előtt a vásárlókat a Hússzövetség. Szerintük ugyanis most is kerülhetnek a polcokra ehetetlen élelmiszerek. A szervezet elnöke szerint akkor kell gyanakodni, ha egy termék sokkal olcsóbb a többinél – számolt be az RTL Klub Híradója.

Húsvéti reggelire hívta a Hússzövetség Süth Miklós országos főállatorvost, hogy megmutassák, vannak még ehető élelmiszerek a piacon. A szövetség elnöke ugyanakkor óvatosságra inti a vásárlókat. Szinte biztos, hogy az üzletek polcain az idén is lesznek ehetetlen sonkák. Vagy olyanok, amelyek igazából nem is sonkák. Volt már erre is példa.

Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke elmondta: Húsvétkor lesznek gyengébb, rossz minőségű termékek a polcokon. Ezeket a legegyszerűbben arról lehet megismerni, hogy lényegesen olcsóbbak, mint a hasonló termékek.

A Húsvét közeledtével az ehetetlen sonkákat keresik a szakemberek is: húsboltokban, vágóhidakon razziáznak. Általában sikerrel.

Tavaly 3500 tonna élelmiszerről mondták ki, hogy fogyasztásra alkalmatlan, ebből 350 tonna esett a húsvéti célellenőrzésre. Ez nagyjából az éves mennyiség 10 százaléka – mondta Süth Miklós.

A napokban Érden foglaltak le ehetetlen húsokat. A tulajdonos már a Húsvétra készült, a többi között sonkákat is gyártott az illegális üzemben. A 600 kilogramm húst megsemmisítik.