Vigyázz, kész, rajt: kezdődik az operafesztivál Miskolcon!

Akt.:
A Trouble in Tahiti egyfelvonásos kisopera plakátja
A Trouble in Tahiti egyfelvonásos kisopera plakátja - © Fotó: Operafesztivál
Miskolc – A Bartók Plusz Operafesztivál kísérőprogramjai már zajlanak is a belvárosban, csütörtökön van a „nulladik” nap.

Csütörtökön, azaz június 16-án kezdődik a Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon. A belvárosban sétálók azonban már szerdán is rendezvénybe „botolhattak” a belvárosban, hiszen a fesztivál külső kísérőprogramjai már szerdán (a mínusz egyedik nappal) és csütörtökön is folytatódnak (a nulladik nappal.) A fesztivál hagyományos nyitóparádéja pedig pénteken lesz.

No de milyen külső kísérőprogramok várnak a fesztivál látogatóira? (A csütörtöki műsorról a programajánló oldalunkról tájékozódhat – a szerk.)

Több helyszínen

Több helyszínen – a Szent István, az Erzsébet tereken, a Déryné-kertben, a Szinva teraszon és egyéb helyszíneken – gazdag programokkal várják a szervezők az érdeklődőket.
Ez alkalommal vasárnapig ajánlunk részletesebben látni- és hallgatnivalót.

Trouble in Tahiti

A Trouble in Tahiti egyfelvonásos kisoperát például, amely Leonard Bernstein legsötétebb „musicalje”, és amelyet június 17-én (szombaton) este 7-től láthat a közönség a Szent István téren.

A művet nászútja közben, 1951-ben komponálta a zeneszerző. Szellemes, ironikus librettóját is maga írta, melynek témája egy házaspár elidegenedése. A Sam és Dinah egy átlagos napját kommentáló jazztrió pedig akár egy Andrews Sisters görög kórus!

Az À la cARTe független társulat nemrég bemutatott előadásának alcíme: Panel-klisé gyűjtemény 7 képben. Rendezője a kreatív zenei műhely művészeti vezetője, Philipp György. Szereplők: Balogh Eszter, Bódi Zsófi, Najbauer Lóránt, Csapó József és Varga Donát.

– ÉM –


Bartók Plusz Operafesztivál: tessék választani!

Bartók Plusz Operafesztivál: tessék választani!

A fesztivál külső programjai két nappal hamarabb, a mínusz 1. és a 0. nappal kezdődnek.