Vigyázz, ha jön a villamos!

Akt.:
Kihelyezték a táblát
Kihelyezték a táblát - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A személygépkocsi okozta villlamosbalesetek elkerülése érdekében indít akciót az MVK.

Hosszú ideje nem telik el hét olyan villamosbaleset(ek) nélkül, amit figyelmetlenül a sínekre hajtó gépjárművezető okoz. Ennek szeretne gátat vetni a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) a napokban induló új kampányával, melyben arra hívják fel a figyelmet: alaposan tájékozódjanak, mielőtt a villamospályát keresztező átkelőhelyeket igénybe veszik.

tabla-04-aj

– Az akció részeként az 1-es villamos vonalán a Katalin köznél, az Aba utcánál és a Testvériség útjánál helyezünk ki figyelemfelhívó plakátokat, melyek kerete foszforeszkál, így nemcsak nappal, hanem sötétedés után is magára hívja majd a figyelmet – mondta el érdeklődésünkre Pásztor Imre, a polgármesteri hivatal vállalati és projektkommunikációs vezetője.

tabla-07-aj

Vaskó Tiborné, az MVK operatív igazgatója hozzátette, a következő időszakban további forgalombiztonsági eszközöket is kihelyeznek. Többek között piros-fehér fényvisszaverős festékkel jelölik meg említett helyeken az úgynevezett gömbsüvegsort (Diósgyőrben az sínek felőli útpadkát), emellett pedig fényvisszaverős jelzőfüleket helyeznek el a pálya mentén.

ÉM-TÁ


Vészfékező villamoson sérült meg az utas
Miskolc - Személyi sérüléssel végződött az a közlekedési baleset, ami csütörtökön történt Miskolcon az Árpád utcán. A helyszínen szerzett elsődleges információink szerint egy villamos haladt a Majláthi végállomás irányába, amikor neki balról egy Suzuki Ignis vezetője, határozott lendülettel hajt...

Villamos elé fordult a Toyota Miskolcon
Miskolc - Anyagi káros közlekedési baleset történt szerdán délután a Győri kapuban, Miskolcon. Egy Skoda villamos haladt Diósgyőr irányába, amikor az Aba utcai kereszteződésnél a vele azonos irányban közlekedő Toyota bekanyarodott a villamos elé balra. A villamos a Corolla bal oldalába hajtott, a...