Vigyáznak szemünk fényére az oroszlánok

Modern szűrőberendezéssel végzett szemvizsgálaton vettek részt a Vörösmarty Általános Iskola 1B. osztályának tanulói szerdán a Tudomány és Technika Házában.
Modern szűrőberendezéssel végzett szemvizsgálaton vettek részt a Vörösmarty Általános Iskola 1B. osztályának tanulói szerdán a Tudomány és Technika Házában. - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Érintés nélküli vizsgálattal végzik a szűréseket országszerte a Lions klub jóvoltából.

Sajtótájékoztatóval egybekötött szűrővizsgálatot tartottak szerdán Miskolcon a Tudomány és Technika Házában. A Lions Klubok képviselői közelgő tisztújító gyűlésükről, könnyűzenei programjukról, illetve a modern egészségügyi szűrőberendezéssel végezhető szemvizsgálatok jelentőségéről számoltak be.

lions-szemvizsgalat-es-sajtajl04-st

Immár egy éve a miskolci lokálpatrióta, Koleszár Péter a klubhálózat országos kormányzója. Ő adja át a stafétabotot utódjának május 26-án.

– A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége Miskolcon tartja az országos konvencióját. Hazánk minden megyéjéből érkeznek majd ide delegációk, és két napot töltenek városunkban – hangsúlyozta Hajdú László, az Első Miskolci Lions Klub elnöke. Az ünnepélyes bejelentésen részt vett Dániel Szurasenkó is, aki jövő kedden a Miskolc Klezmer Banddel kellemes, könnyed dallamokkal szórakoztatja majd a miskolci közönséget. A tájékoztató után bemutatták azt a modern és különleges egészségügyi berendezést, melynek segítségével érintés nélkül is megállapíthatók a látásproblémák és kiszűrhetők a szem betegségeire utaló jelek.

lions-szemvizsgalat-es-sajtajl08-st

A 21. századi módszerrel a miskolci Vörösmarty Általános Iskola kis diákjainak szemét is megvizsgálták. A jövőben elsősorban a leszakadó térségek, a zsákfalvak nehéz sorsú lakóinak egészségét szeretnék szolgálni az új eszközzel.

ÉM-JA