Videóüzenetben kért bocsánatot Rihanna megverése miatt Chris Brown

Kétperces videóüzenetben kért bocsánatot rajongóitól Chris Brown, akit 180 nap közmunkára és próbaidőre ítélt korábban egy Los Angeles-i bíróság, amiért februárban megverte akkori barátnőjét, a szintén zenész Rihannát. Az R&B énekes hivatalos weboldalán úgy fogalmazott, hogy a viselkedése “megbocsáthatatlan” volt. “Azt kívánom, bárcsak újraélhetném azt a néhány percet, de sajnos nem tehetem” – mondta Brown, majd így folytatta: “Nem azért ülök itt, hogy mentséget keressek. Amit tettem, az menthetetlen.”

A húszéves énekes arról is beszélt, hogy többször is bocsánatot kért volt barátnőjétől is. “Számtalanszor mondtam Rihannának, és most nektek is elmondom, hogy őszintén, őszintén sajnálom, hogy nem tudtam máshogy, jobban kezelni a helyzetet” – fogalmazott az énekes.

“Ahogy sokan közületek is tudjátok, olyan otthonban nőttem fel, ahol jelen volt az erőszak, és első kézből tapasztalhattam, hogy mire képes a kontrollálatlan düh” – tette hozzá Brown, utalva gyerekkorára. Mint mondta, ahogy eddig is, úgy a jövőben is próbál segítséget szerezni ahhoz, hogy a februárban történtek ne ismétlődhessenek meg soha többé. “Amit tettem, elfogadhatatlan. Száz százalékig. Csak kérhetem és imádkozhatok azért, hogy megbocsássatok nekem” – zárta üzenetét.

Chris Brownt június 23-án ítélte el az ügyében eljáró Los Angeles-i bíróság, amiért február nyolcadikán rátámadt barátnőjére, miközben hazafelé tartottak egy, a Grammy-gálát megelőző partiról. Az eset valósággal sokkolta a zenei világot, az énekesnő ugyanis később sebekkel és zúzódásokkal az arcán jelent meg a nyilvánosság előtt. Brown ugyanis azon kívül, hogy ököllel verte meg Rihannát, a fejét a gépkocsijuk ablaküvegéhez csapkodta.

Az énekes előbb tagadta bűnösségét, majd végül elismerte tettét, és sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. A bírósági egyezség értelmében az énekes 180 napnyi “munkaorientált” közmunkát vállalt Virginai állambeli otthonában, emellett pedig öt évig próbaidőn marad. A bíróság ráadásul távoltartást is elrendelt, aminek értelmében nem mehet Rihanna közelébe.