Videóüzenetben fenyegette meg az amerikaiakat az Al-Kaida

Amerikai követségek és egyéb érdekeltségek is terrorista támadások célpontjai lehetnek, figyelmeztetett egy videofelvételen az Al-Kaida nemzetközi terroristaszervezet egy körözés alatt álló amerikai tagja vasárnap. A videó egy terrorista csoportokat megfigyelő internetes oldalon jelent meg.

Adam Gadahn több mint egy órás videójában annak adott hangot, hogy Amerika Afganisztánban és Irakban “kémtanyákat” és katonai parancsnokságot létesít, amelyek “morális, katonai és logisztikai támogatást nyújtanak a keresztes háborúnak”. Ezek továbbra is legitim célpontjai lesznek a moszlim támadásoknak, közölte a férfi, és arra szólította fel az Egyesült Államokat, hogy fejezze be a keresztes háborút és hagyja magukra a moszlimokat.

A videó készítője 2004 óta már többször feltűnt különböző felvételekkel, amelyekben a szeptember 11-i eseményeket dicsőítette. 2006-ban árulás miatt kezdték körözni, ezzel a második világháború óta ő volt az első ember, akit Amerikában árulással vádoltak. Legkevesebb 5 év szabadságvesztést, de akár halálbüntetést is kaphat.

Gadahn 1978-ban született egy kikeresztelkedett zsidó rockzenész fiaként Dél-Kaliforniában, 1998-ban elhagyta Kaliforniát, és most Pakisztánban tartózkodik. Az Egyesült Államok egy millió dolláros jutalmat ajánlottak fel annak, aki segít megtalálni a férfit.Sporthírek