Friss hírek

2009.12.17. 17:03

Nem jogerõsen felfüggesztett börtönt kapott a Medgyessy kormány volt államtitkára

<p>Elsõ fokon egy év felfüggesztett börtönre és 100 ezer forint pénzbírságra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság lõfegyverrel való visszaélés miatt Vadász Jánost, a Medgyessy kormány egykori államtitkárát. A volt szocialista politikus még 2007 nyarán szólalkozott össze egy biciklis futárral a Kodály köröndön és fegyverrel fenyegette meg a futárt, aki viszont ráütött ököllel a kocsijára.</p>

A biciklis futárt a rongálás miatt 300 napi tételnek megfelelõ pénzbüntetésre ítélte a bíróság, szintén nem jogerõsen, az összeget 45 ezer forintban állapították meg. Mindkét vádlott és védõik fellebbeztek, az ügyész három nap gondolkodási idõt kért. A volt államtitkár elleni eljárásban egyébként mindvégig az volt a kérdés, hogy tudta, vagy sem, hogy a nála lévõ eszköz - egy úgynevezett "flóbert pisztoly" - a tette idõpontjában már engedélyköteles fegyvernek minõsült. Vadász úgy védekezett, hogy nem tudott errõl, de a bíróság nem fogadta el ezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!