Videó: Volt egyszer egy Diósgyőri Acélművek

Akt.:
Volt egyszer egy Diósgyőri Acélművek
Volt egyszer egy Diósgyőri Acélművek - © Fotó: fortepan.hu
Miskolc – A hatalmas múltra visszatekintő borsodi kohászatot és az ország egyik legnagyobb kohászati komplexumát, a Diósgyőri Acélműveket mutatjuk be egy nagyszerű dokumentumfilmben. Nosztalgiázzon velünk egy kicsit!

Több mint tíz évvel ezelőtt készült egy ismeretterjesztő dokumentumfilm a Diósgyőri Acélművekről. A Magyar gyárak a millennium korában című filmsorozat a Diósgyőri Vasművet is kivesézi. Az akkori felvételeken még láthatóak azok az objektumok, melyek mára eltűntek. A film számos érdekes információt tartalmaz az egykori nehézipari komplexum még aktív éveiből. Nosztalgikus életképek a múltból.

Forrás: civilera.hu


Videó: Elhagyatva Miskolcon – A Vasas Ifjúsági Park a Vasgyárban

Miskolc – Az Urbex Hungary csapata megnézte a több mint két évtizede üresen, kihasználatlanul álló Ifjúsági parkot a Vasgyárban. Sajnos a szebb napokat látott park az enyészeté lett!

Videó: Vasgyár akkor és most – “Kétségbeejtő körülmények vannak itt”

Miskolc – A rendszerváltást követő években a Lenin Kohászati Művek leépülésével együtt pusztult el a térség egyik legnagyobb kohászati üzeme. Parai Roland mini-dokumentumfilmjében, egy volt gyári munkás, Majdik Károly vezetésével pillanthatunk be a nagy múltú diósgyőri üzem dicsőséges múltjába és lehangoló jelenébe.

Videó: Amikor a Lenin Kohászati Művekben zúzott az Edda

Miskolc – Már 30 éve, hogy az Edda Művek egészen különleges helyszínen adott nagykoncertet: a diósgyőri Lenin Kohászati Művek acélszerkezeti csarnokában dübörögtek az azóta már ikonikussá vált dalok. Most újra megmutatjuk a legendás koncertet, teljes hosszában: az Edda dalok közben betekinthetünk a vasgyár kulisszái mögé is.