boon-sportoldal

2010.10.29. 08:00

Jegesmedvék: pokoli összecsapás lesz

<p>Rangadót vív pénteken este a Jégcsarnokban a Miskolci Jegesmedvék MOL-ligás hokicsapata.</p>

A Macik 18 óra 30 perctől az ősi rivális FTCOrangeways együttesével mérik össze tudásukat. A sárga- feketék remek formában vannak, szurkolóik nagy örömére győzelmet győzelemre halmoznak.

– Természetesen elégedettséggel tölt el minket, hogy kiválóan menetelünk – hangsúlyozta Mayer Péter másodedző, a kanadai Robert Dever segítője. – Előkelő helyen állunk a táblázaton, ugyanakkor látni kell, hogy szoros az élmezőny, amely akár fordulóról fordulóra átrendeződhet. Kivívott pozíciónkat nehéz megőrizni, a sorozat hosszú, a heti két-három találkozó rengeteget kivesz a játékosokból. Minden meccsre a lehető legjobban felkészülünk és valamennyi összecsapást meg akarjuk nyerni, mert a végelszámolásnál minden egység sokat nyomhat a latba. Lényeges, hogy a játékosok már látják: van értelme a kemény munkának, a verkli működik, mutatott teljesítményünk visszaigazolja azt, hogy jó irányba haladunk.

Rapszodikus az FTC

A zöld-fehérekről Mayer Péter leszögezte: ebben a bajnokságban rapszodikusan játszanak, előre nehéz kitalálni, hogy mivel rukkolnak ki, melyik arcukat mutatják a jégen. A napokban edzőváltás történt náluk, ez általában viharokkal jár és most nem lehet tudni, hogy ebből miként jönnek ki. A Fradi azonban Fradi, a zöld-fehérek soha nem adják olcsón a bőrüket, megállás nélkül küzdenek, hajtanak, nagyon kellemetlen ellenfelek.

– Pokolian nehéz mérkőzés lesz – folytatta a másodedző. – A rangadók sajátja, hogy meg kell szenvedni a győzelemért, de mi hisszük és tudjuk, hogy felülkerekedünk majd. Hokicsemegét várunk, sok nézővel, hatvan perc után pedig ünnepelni akarunk!

A Macik háza táján sérülések és betegségek okoznak zavart. A kanadai Derton még nem áll a szakvezetés rendelkezésére, az ugyancsak tengerentúli Waddell pedig bokasérülése miatt nem lesz ott társai között. A maródiak listáján van még Egri és Kállai, aztán Korpos is betegeskedett, de ő felépült, minden bizonnyal már bevethető állapotban várja a péntek estét.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!