Magyarország

2010.08.04. 15:31

Holttestet találtak az alsőörsi lövöldözésnél talált autóban

<p>Egy halottat találtak a rendőrök abban az autóban, melyet az alsőörsi kettős gyilkosság helyszínétől nem messze találtak a rendőrök. A kocsit Alsóörstől nem messze, egy erdős részen találták meg dél körül, a helyszínelés még tart.</p>

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának információi szerint a halott az autó csomagtartójából került elő, de ezt a rendőrség hivatalosan még nem erősítette meg. Az Országos Rendőr-főkapitányság szerda délutánra vagy kora estére ígért újabb tájékoztatást. Mint arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt, a Teve utcai rendőrszékház elé csendes megemlékezést szerveztek, ám a helyszín időközben - ismeretlen okból - megváltozott. A rendőröket, a társszervek munkatársait és az újságírókat a Hősök terére várják. Délután négy órakor Alsóörsön is megemlékezést tartanak a lövöldözés helyszínén, a 71-es főúton, délután 4 órakor.

A fekete autót, aminek köze lehet a lövöldözéshez, az Alsóörs és Felsőörs között vezető úttól néhány száz méterre, egy erdős részen találták meg. A helyszínen még dolgoznak a rendőrök, a területet gépfegyveres kollégáik őrzik.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a 29 éves főtörzsőrmester és társa, egy fegyvertelen rendészeti szakközépiskolás közúti ellenőrzésre mentek ki a 71-es főút egy alsóörsi szakaszához Veszprém megyében. Éjfél után nem sokkal állítottak meg egy régi Fordot, amelyben öten ültek. Megkezdődött az igazoltatás, amikor még mindig tisztázatlan körülmények között több lövés dördült. Több lövés érte a 29 éves főtörzsőrmestert, aki a helyszínen meghalt. Az ellenőrzött kocsi egyik, 19 éves utasa, aki hátul ült, szintén meghalt. Ugyancsak a hátsó ülésen utazott az a 25 éves fiatalember, akit súlyos sérüléssel vittek kórházba, Veszprémbe.

Az már délelőtt kiderült, hogy biztosan nem az ellenőrzött kocsiból lőttek. A kocsi három sértetlen utasát és a rendőrtanulót tanúként hallgatják meg a rendőrök. A sérült fiatalemberrel, ha állapota megengedi, még szerdán szeretnének beszélni. Az is kiderült, hogy a lelőtt rendőr nem használta a fegyverét. A rendőrtanulónál nem volt fegyver, golyóálló mellényt nem viseltek.

A Független Hírügynökség információi szerint az igazoltatást végző rendőröktől 30 méterre egy autó állt meg, abból kifejezetten a rendőrt vették célba, négy lövés a testét, egy a fejét érte. Az ellenőrzött kocsiban ülőket eltévedt lövedékek találták el.

Az elhunyt rendőr a 29 éves Gamauf János, aki baleseti helyszínelőként dolgozott a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. A nyári turisztikai szezon idejére kapott más feladatokat is, mint a közúti ellenőrzés. Kollégái a hivatását szerető, lelkiismeretes rendőrnek ismerték.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!