Helyi közélet

2010.07.16. 17:35

Mikor volt rá ideje?

<p>Miskolc - Már a címéből – Mit sütsz ki Szűcs? – is következtetni lehetett rá, mi lesz a péntek délelőtti sajtótájékoztató témája, amelyre Sebestyén László és Zsiga Marcell, Miskolc két fideszes országgyűlési képviselője invitálta az újságírókat a városháza elé.</p>

A rendezvény nem okozott csalódást: a két politikus Szűcs Erika, a második Gyurcsány-kormány volt szociális és munkaügyi minisztere azon kijelentéseit szedte ízekre, amelyeket azzal kapcsolatban tett, hogy kiderült: négy hónappal a miniszteri székből való távozása után csaknem hatmillió forintos szerződést kötött a korábban általa vezetett tárcával az „Út a munkához” program monitorozásáért.

Ahogy Sebestyén László fogalmazott, Szűcs Erika a „legtalpraesettebb túlélő”, aki „újságolvasásért” kapott milliókat, majd kiszámolta: ha valóban igaz az, hogy legalább ezer órát töltött az ex-miniszter a sajtófigyeléssel, mint ahogy állítja, akkor az heti három és fél munkanapját vitte el – 5850 forintos órabér mellett, ami egy autószerelő műhely rezsióradíjánál is magasabb. Ezzel kapcsolatban azt kérdezte Sebestyén László: Szűcs Erikának mikor jutott ideje a többi munkája elvégzésére, hiszen parlamenti és önkormányzati képviselőként is dolgoznia kellett? Számításai szerint Szűcs Erika „napi ötvenezer forintért figyelte a sajtót”, míg Miskolcon 20 százalék fölé emelkedett a munkanélküliség.

Zsiga Marcell úgy fogalmazott: Szűcs Erika megtalálta az utat a munkához – a saját útját a saját jól fizető munkájához. Ezt követően a képviselő azt kérdezte: Szűcs Erika etikusnak tartja-e, hogy ilyen összegű szerződést kötött saját korábbi tárcájával?

- ÉM-SZP -

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában