Encs hírei

2010.12.16. 09:25

Olvasói levél: Budapesten jártak

<p>Felnőtt emberi várakozással, kíváncsisággal vártuk azt a napot, amikor Ináncs-Forró-Fancsal Idősek Klubja szervezésében egy közös budapesti kiránduláson vehettünk részt.</p>

Hála Istennek szerencsésen megérkeztünk. Közülünk sokan, akik keveset jártunk Budapesten, nem csak a TV-ben, de a valóságban láthattuk Budapest lenyűgöző szépségét és forgalmát. Láttuk a Pest-Budát a Dunán átívelő várost összekötő gyönyörű hidakat, a Dunán úszó sétahajókat, a hajókat követő vadkacsákat. Felejthetetlen élmény volt látni a királyi várat, mely tükrözi e hazának a nagyságát és szépségét.
Gyönyörű látvány az Országház, mely híven tükrözi ennek az országnak az építés terén csodálatos képességgel rendelkező építészt. Az Országház belseje is lenyűgöző látvány minden látogató számára. Tovább menve láttuk a Szent István Bazilika egyedülálló épületet, a kupola magassága 96.3 méter. Boltívei az országban egyedülállóak. A sok látnivaló után a templom körkilátójáról szép kilátás nyílik egész Budapestre.
A nagyszerű élményt köszönjük idegenvezetőnknek, a szervezést, utazást, az alapszervezet vezetőjének Ignác Melindának.
- Amriskó Gábor, Fancsal -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!