Állatvilág

2019.05.26. 19:00

Különleges ízeltlábúakkal ismerkedtek a diákok

Csodálattal és érdeklődéssel töltötték el a gyermekeket.

Élménypedagógiai foglalkozások keretében rendhagyó biológiaórákat tartottak a Mezőcsáti Egressy Béni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. és 8. évfolyamos osztályaiban. A különleges kiállítási anyagokkal, preparátumokkal szemléltetett órákon tanulóink mélyebb betekintést kaptak a trópusi és a szubtrópusi éghajlati övek természetes élőhelyein élő ízeltlábúak varázslatos világába. A Föld legnagyobb bogárfajai, soklábúi, sáskái és egyedülálló szépségű egzotikus lepkéi csodálattal és érdeklődéssel töltötték el a gyermekeket és a pedagógusokat egyaránt. A tudományos ismeretterjesztő órákon lehetőség volt élő trópusi állatokkal közelebbi kapcsolatot is kialakítani, hiszen a gyermekek kézbe is vehették a rovarvilág érdekesebbnél érdekesebb képviselőit.

Kíváncsiak voltak

A tanulók kíváncsisággal közeledtek a csáprágós ízeltlábúak (skorpiók és madárpókok) felé is, közvetlen közelről megfigyelhették ezeket a különleges állatokat. A kiállított preparátumok, könyvek, poszterek tanulmányozásával, az ismeretterjesztő előadások meghallgatásával és az élő anyagok testközelben történő megfigyelésével számos titokra fény derült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában