Videó: Több tízezren látták a vírusvideót

Akt.:
Videó: Több tízezren látták a vírusvideót
© Forrás: Youtube
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Vírusvideóval népszerűsíti az influenza elleni oltást az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.

A januárban menetrendszerűen érkező influenzajárvány és a betegség esetenként súlyos szövődményei ellen nyújt védelmet az az 1,3 millió adag ingyenes influenza elleni oltás, amely az elmúlt évekhez hasonlóan idén is rendelkezésre áll a lakosság hatékony védelme érdekében.

Szakadunk rajta

Ezúttal olyan népszerű karakter is segíti a kampányt, mint Kapa, a Jancsó-filmekből ismert, ám azóta önálló életre kelt karakter. A figura megformálója, Mucsi Zoltán szívesen vállalkozott a vírusvideóban való szereplésre, mert fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást és azt, hogy népszerűségével hozzájáruljon az oltási kampány sikeréhez.

A színművész közösségi oldalán található videót mindössze egy nap leforgása alatt 24 ezren látták, amely a megosztásokkal további több ezer emberhez jut el. Emellett a videó megtalálható az ÁNTSZ honlapján, a Tisztiorvos közösségi oldalán és YouTube-csatornáján is.

Még épp időben

Amennyiben január elején beoltatja magát, még elegendő idő áll rendelkezésre, hogy a betegség és az általa okozott szövődmények elkerülése érdekében önmagunkról és szeretteinkről a védőoltás segítségével gondoskodjunk. A térítésmentes oltásra jogosultak köre a tavalyi évhez képest nem változott.

Azok, akik minden évben megkapják az influenza elleni védőoltást, magasabb szintű védelmet élveznek bármely életkorban, és a rendszeres újraoltásokkal pedig a védettség mértéke növelhető. Aki szeretné beoltatni magát, keresse fel háziorvosát – tájékoztat az ÁNTSZ.

HBNA jogosultaknak csak a fele kéri a védőoltást

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala a védőoltás fontosságára hívta fel a figyelmet.

 Az élet első influenzája meghatározza, hogyan reagálunk később a vírusra

London – Az influenzával való első találkozás meghatározza, hogy a későbbiekben miként reagál az ember szervezete a vírusra – állapították meg amerikai kutatók.
hirdetés


hirdet�s