Nagyvilág

2010.08.15. 10:38

Moszkvában újra leszállt a füst - még ég a tűz a szarovi atomkutatónál

<p>Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint jelentősen csökkentek az erdő- és tőzegtüzek Oroszországban, és a szarovi atomkutató környékén is csökkent a tűzfészkek száma, de a lángokat még nem sikerült eloltani.</p>

Közben - néhány napos szünet után - vasárnap reggelre Moszkva jelentős részét ismét szmog és füst borította be, miután szombaton megfordult a szélirány.

"Az égő területek nagyságát az elmúlt napon jelentősen sikerült csökkenteni Nyizsnij Novgorod régióban, így a hatóságok most a szarovi központ környékén található nemzeti parkra koncentrálhatnak" - nyilatkozta az AFP francia hírügynökségnek a rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik szóvivője.

A legfrisebb összesítés szerint országosan 53.500 hektárnyi területen lángol az erdő, illetve tőzeg Oroszországban. Ez már "csak" negyede annak, mint amennyi akkor égett, amikor a legsúlyosabb volt a pusztítás. Moszkva környékén is jelentősen csökkentették az égő területek számát, de a szélirány keletire fordult és onnan füstöt vitt az orosz főváros fölé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!