Videó: Tizenhárom kilónyi kábítószer úszott a tankban

Marihuána az üzemanyagtartályban
Marihuána az üzemanyagtartályban - © Fotó: police.hu
Röszke – A montenegrói férfi autója tankjába rejtve próbálta meg az országba csempészni a 27 millió forint értékű drogot.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves montenegrói állampolgárral szemben. A férfi 2017. június 21-én 16 órakor személyautójával belépésre jelentkezett Röszke Autópálya határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jármű átvizsgálásakor az üzemanyagtartályba rejtve több csomagban kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az autó szemléje alkalmával 42 csomagot emeltek ki a rejtekhelyről, amelyek súlya összesen 13661 gramm volt. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a megtalált anyag marihuána, amit a rendőrök lefoglaltak – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A lefoglalt kábítószer – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 27 millió forint.

A KR NNI nyomozói a montenegrói férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottal szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

A pénzügyőrök Röszkén június eleje óta többször is találtak nagy mennyiségű marihuánát.