Sport

2013.04.15. 13:09

A játék után pihenni fognak

A szezon utolsó meccsére készül a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabda csapata.

A szezon utolsó meccsére készül a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabda csapata.A sárga-kékek a Szolnoki Főiskola RKSI ellen az ötödik helyért küzdenek az NB I-ben. A szombaton este játszott első találkozót a barcikaiak 3:2-re megnyerték, így esélyesként várják a kedden 17 óra 30 perckor kezdődő második felvonást.

– Hosszú ez a bajnokság, kedden este azonban pontot tehetünk a mondat végére – kezdte Dudás András, a Vegyész RC vezetőedzője, majd hozzátette: – Szerintem rosszul szervezték a pontvadászatot, ezért húzódott el. Sok volt a szünet, a hosszabb-rövidebb kihagyás, ilyen körülmények között ugyanis nem lehet folyamatosan formában lenni, állandóan a maximumot nyújtani. Talán érthető, ha nagyon várjuk már a végét, hogy aztán mehessünk pihenni.

Szoros csaták

A két együttes rendre szoros csatákat vív egymással. A borsodiak az alapszakaszban 3:2-re diadalmaskodtak Szolnokon, hazai környezetben viszont ugyanilyen arányban szenvedtek vereséget ellenfelüktől. Szombaton szintén 3:2 lett a vége, ezúttal újra a Vegyész RC javára.

– Most jobb játékra számítok, mint az első mérkőzésen – folytatta Dudás András. – Nagyon kell koncentrálnunk annak érdekében, hogy elkerüljük az öt szettet. Szolnokon hoztuk az első két játszmát, aztán a hazaiak egyenlítettek és végül nagyon kellett iparkodnunk a győzelemért. Felkészültünk belőlük, a tudásunk is adott, így „csupán” mentális erőre van szükségünk a végső diadalhoz, mert egészen egyszerűen nem szeretnénk harmadik találkozót. A fiúk fogadkoznak, azt ígérik, hogy hozzák a kötelezőt.

Több volt bennük

A tréner ezután arról beszélt, hogy számukra nem azt az eredményt hozta ez a szezon, amelyre előzetesen számítottak.

– Ha kiharcoljuk az ötödik helyet, akkor is azt mondom, hogy nekünk ez kevés – kesergett a vezetőedző. – Több volt bennünk, de sajnos jöttek a gátló tényezők. Gondolok a sérülésekre, a betegségekre – ilyenek egy csapat életében mindig akadnak –, aztán a munkahelyi és az iskolai elfoglaltságokra. Ezek az előző szezonban elkerültek minket, most viszont súlyos teherként nehezedtek ránk. Szóval akárhol kötünk ki, több volt ebben a keretben, persze sokat már nem tehetünk, remélem, hogy legközelebb máshogyan alakul majd.

ÉM-KT


Csizmadia is

A Vegyész RC csapatában ezúttal pályára lép Csizmadia János is. A barcikaiak egyik legjobbja szombaton iskolai elfoglaltsága miatt mulasztott, most viszont mestere rendelkezésére áll. A hazaiaknál csupán Orosz Dávid van a maródiak listáján: térdműtétje már gyógyul, de még nem játszhat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!