Videó: Tiltakoztak a kormány oktatáspolitikája ellen

Akt.:
Tiltakoztak a kormány oktatáspolitikája ellen
Tiltakoztak a kormány oktatáspolitikája ellen
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Több ezer diák és tanár döntött úgy szerda reggel, hogy részt vesz, a Tanítanék elnevezésű mozgalomban. Ezzel tiltakoztak a kormány oktatáspolitikája ellen. A legtöbben a tananyag mennyiségével és az arra szánt idővel nem értenek egyet.

Forrás: rtl.hu.


Két hetet kapott a kormány a sztrájkoló tanároktól

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Több száz iskolában tartottak egyórás tiltakozást az oktatási helyzet miatt szerda reggel. A Teleki Blanka Gimnáziumnál élőlánc volt, a trefortosok a Nemzeti Múzeumhoz vonultak, máshol beszédeket mondtak, vagy fákat ültettek. Pukli István két hetet adott a kormánynak, hogy üljön le tárgyalni a tüntetőkkel. Ha ez nem történik meg, a következő hetekben további akciók jöhetnek. Az Abcúg cikke.

Az iskolák előtt tüntettek a sztrájkoló tanárok

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Szerda reggel egy órán keresztül sztrájkoltak a tanárok az ország több iskolájában is. A Teleki Gimnázium előtt rengetegen hallgatták Pukli Istvánt, aki tárgyalni hívta a kormányt, majd élőlánccal körbefogták az iskolát. A Trefort Gimnáziumot több mint száz diák vette körbe, de vidéken is több helyen az iskola előtt tüntettek. Több szülő is azt mondta, lélekben a tanárokkal vannak, de miután leadták a gyereket, továbbálltak. Ezek voltak a délelőtt eseményei. Az Abcúg helyszíni tudósítása.
hirdetés


hirdet�s