Friss hírek

2008.02.11. 12:44

Az MDF elnöke és a miniszterelnök egymást kritizálta a parlamentben

<p>Dávid Ibolya és Gurcsány Ferenc egymást kritizálta hétfőn a parlamentben a napirend előtti felszólalások sorában. Az MDF elnöke azt vetette a kormányfő szemére, hogy miközben a politikai taktikával van elfoglalva, az ország egyre mélyebbre csúszik. Gyurcsány Ferenc azzal vágott vissza, hogy az MDF első emberéhez méltatlan ez a bulváros politikai fejtegetés.</p>

Dávid Ibolya szerint nem azzal kellene foglalatoskodniuk az MSZP és a Fidesz elnökeinek, hogy saját karrierjüket építgessék, azt figyeljék, hogy ki értékeli előbb az ország tavalyi teljesítményét és ki később, mert mindeközben az ország gazdasági helyzete egyre romlik. A politikus példaként Szlovákiát említettte, ahol a gazdasági növekedés már messze túlszárnyta az utóbbi időszakban a magyar eredményeket.

Válaszában a kormányfő azt mondta, hogy túl szimpla volt Dávid Ibolya, és a bulváros politológiai fejtegetés méltatlan hozzá. Az országértékelés kapcsán hangsúlyozta, azért halasztotta azt későbbre, mert a miniszterelnök nem vonhat mérleget a tavalyi esztendő kapcsán anélkül, hogy ne fogadja el a törvényhozás az egészségbiztosítási törvényt.

Mindeközben már gyülekeznek az egészségbiztosítási törvény kapcsán tüntetők a parlament közelében, a Nagy Imre térnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!