iskolafejlesztés

2019.10.08. 09:30

Kívül és belül egyaránt megújult a bekecsi suli

Bekecsen is immár 21. századi körülmények között folyik az oktatás.

Serfőző László

Forrás: ÉM

A minőségi oktatás megteremtése érdekében a Szerencsi Tankerületi Központ uniós és saját forrás felhasználásával, valamint Magyarország kormányának támogatásával valósította meg fejlesztéseit a bekecsi iskolában annak érdekében, hogy 21. századi körülmények között tanulhassanak a diákok, a pedagógusok inspiráló környezetben nevelhessék, oktathassák a tanulókat.

Az ünnepélyes átadáson Szabó Árpád tankerületi igazgató elmondta, hogy a beruházás értéke közel 100 millió forint volt.

Az iskolafejlesztési programban az intézmény épülete teljesen megújult, valamint a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférés érdekében a szakmai munka feltételei is fejlődtek. Az elnyert támogatásból sikerült megvalósítani az épület teljes energetikai korszerűsítését, ezáltal racionális és hatékony működést biztosító, korszerű nevelési, oktatási környezet került kialakításra.

Az iskola áramtermelése is megújult. Az intézmény tetőszerkezetére fotovoltaikus napelemrendszert telepítettek, mely kapcsolódik az épület meglévő elektromos rendszeréhez. A megtermelt energia segítségével a villamos energia felhasználásának jelentős részét megújuló energiaforrás segítségével tudják fedezni.

Tankerületi forrásból finanszírozták az intézmény tetőjének cseréjét, amely szükséges volt a napelemrendszer kiépítéséhez. Beszerzésre került négy kondenzációs kazán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában