Helyi közélet

2014.04.30. 10:48

Jegyzet: Szomjasan

<em>Társadalmi egyeztetés előtt áll a nemzeti alkoholstratégia. Sokat még nem tudni róla, de azt mindenképp, hogy az államtitkárság szerint Magyarország számára jelentős terhet jelent az alkoholfogyasztás, így visszaszorítása érdekében mindenképpen fel akar lépni</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Társadalmi egyeztetés előtt áll a nemzeti alkoholstratégia. Sokat még nem tudni róla, de azt mindenképp, hogy az államtitkárság szerint Magyarország számára jelentős terhet jelent az alkoholfogyasztás, így visszaszorítása érdekében mindenképpen fel akar lépni. Hegyi Erika jegyzete.Azt is tudjuk, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2013-as felméréséből az derül ki: Európában az alkoholizmus az egyik leggyakoribb haláloknak számít, és az alkoholizmusból fakadó rákbetegségek aránya Magyarországon a legmagasabb.

Vitathatatlan tehát, hogy valamit tenni kell az alkoholizmus ellen. Csak ne azt, amit a dohányzás ellen sikerült. Létrejöttek a nemzeti dohányboltok, melyek jó üzleti lehetőséget biztosítottak egyeseknek. A megfelelő bevétel érdekében úton útfélen hatalmas táblák hirdetik, hogy hol van ilyen bolt, mert ugye az üzlet az üzlet. A dohánybolt üzemeltetőjének pedig nem az az érdeke, hogy minél kevesebben fújják füstöt.

Ha pedig ennek mintájára lesznek nemzeti italboltok, az semmiképpen nem az alkoholizmus visszaszorítását fogja szolgálni. Mert aki inni akar, megtalálja majd a csempészárut, vagy a házi pálinkafőzők gyümölcseit. A megoldás inkább az lehetne, hogy ne akarjon inni az, aki most akar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában