Videó: „Sokan fognak még meghalni, mire végzünk” – Testközelből a charlottesville-i pokol (18+)

Akt.:
„Sokan fognak még meghalni, mire végzünk” - Testközelből a charlottesville-i pokol
„Sokan fognak még meghalni, mire végzünk” - Testközelből a charlottesville-i pokol
Nagyon erős videót készített a Vice News a hétvégi charlottesville-i összecsapásokról. A legkeményebb mégis az, hogy a fehér fajvédők vezetője azt mondja az események után, amit nagy sikernek tart, hogy még ezt is felül akarják múlni.

A riportban láthatók a múlt péntek esti neonáci vonulás részletei, valamint az is, szombaton hogyan csaptak össze a fehér fajvédők az antifasiszta ellentüntetőkkel.

A halálos áldozattal és 19 sérülttel járó gázolás körülményei is láthatóak.

00

A legerősebb mégis a riport vége, amikor Elle Reeve riporter az események után beszél ismét Christopher Cantwell fehér nacionalistával, a vonulás szervezőjével (a videóban ez a rész 19:05-től kezdődik).

cantwell

A szállodai szobájában a fegyvereit pakolgató Cantwell azt mondja, a gázolás teljesen jogos volt, mert az ellentüntetők ütötték az autót, a vezető, James Fields pedig nem látott más megoldást, mint hogy beletapos a gázba.

Ellenfeleink pedig figyelmetlen állatok, akik nem álltak félre az autó útjából.”

Cantwell azt mondja, nagy siker volt a felvonulás, de meg fogják próbálni ezt is felülmúlni, és sokan fognak még meghalni, mire végeznek a harccal.

Ledöntöttek egy konföderációs szobrot a tüntetők Észak-Karolinában

Hétfőn az észak-karolinai Durhamban szolidaritási megmozdulást szerveztek a charlottesville-i antifasiszta tüntetők mellett. A bíróság épülete előtt összegyűlt tömeg ledöntötte a konföderáció katonájának állított szobrot, amelyet még 1924-ben állítottak a polgárháborúban elesettek emlékére.

A szobor talapzatán az állt, hogy „Azoknak a fiúknak az emlékére, akik szürkét hordtak.”

Miután egy kötéllel lerántották a szobrot, a tömeg azt skandálta, hogy

Mi vagyunk a forradalom!”

A tüntetés után az esemény oldalán a leírást azzal egészítették ki, hogy „Le minden fehér felsőbbrendűséget hirdető, konföderációs szoborral!”.

Sírva kér védelmet a charlottesville-i neonáci vezető

Az életét félti az ellentüntetőktől és a rendőrségtől kér védelmet a charlottesville-i összecsapás után ismertté vált amerikai neonáci vezető.

Christopher Cantwell a YouTube-ra feltöltött videón többször a sírással küszködve, szipogva beszél az elmúlt napokról, és azt mondja, békésen szeretné megoldani a dolgokat, mert törvénytisztelő.

Egyesült Államok-szerte tűnnek el a konföderációs szobrok

Több város vezetése is úgy határozott, hogy az emlékműveket le kell rombolni. Egyes államokban a konföderációs vezetőkről elnevezett iskolákat is átneveznék.

Forrás: 444.hu | hirtv.hu.


Nem csillapodnak az indulatok az Egyesült Államokban a szombaton a virginiai Charlottesville-ben történt atrocitások után
Washington - Nem csillapodnak az indulatok az Egyesült Államokban a szombaton a virginiai Charlottesville-ben történt atrocitások után. Észak-Karolinában helyi idős szerint hétfő este konföderációs szobrot döntöttek le, közben Donald Trump amerikai elnök ipari tanácsadó testületéből Trump k...

Rendkívüli állapot egy amerikai városban a szélsőjobboldali rendezvényen kitört erőszak miatt
Washington - Rendkívüli állapotot hirdettek szombaton egy amerikai városban, Charlottesville-ben a szélsőjobboldal rendezvényén elszabadult erőszak miatt. Egy valószínűleg szándékos autós gázolásnak halálos áldozata és sok sérültje van. Donald Trump amerikai elnök közleményben ítélte el a gyűlöletet...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .