Friss hírek

2010.07.17. 15:10

Több tízmillió forintot fizettetne vissza régi-új vezetőkkel az MSZP

<p>Arra szólítja fel az MSZP a Fideszt, hogy kötelezze azokat a korábbi vezetőit, akik újra állami szolgálatban vannak és az adófizetők pénzén kapják fizetésüket, hogy a korábbi magas végkielégítés vagy egyéb juttatás 2 millió forint feletti részét fizessék be az Államkincstárba - írja a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében Katona Tamás. Az MSZP elnökségi tagja úgy fogalmaz: szólítsák fel a Magyar Fejlesztési Bank régi-új vezérigazgatóját, hogy a megkapott 139 millió forintból 137 milliót fizessen vissza. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének régi-új elnöke esetében 88 millió forint, elnökhelyettese esetében pedig 82 millió forint visszafizetését követeli a szocialista politikus.</p>

Katona Tamás közleményében annak kapcsán, hogy Papcsák Ferenc, a Fidesz elszámoltatási biztosa az egyik állami cég korábbi vezetőjének magas végkielégítését kifogásolta, úgy fogalmaz: most könnyen kiderülhet, hogy "pártsemleges lehet-e a jó erkölcs". A szocialista politikus hozzátette: remélik, hogy a Fidesz nem csak mások számára teszi magasra a lécet, hanem saját emberei számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!