Hajdúdorog hírei

2011.05.04. 11:34

Kompetenciaalapú oktatás megvalósulása informatikai infrastruktúra fejlesztésével Hajdúdorogon

<p>Az új informatikai eszközöket örömmel vették használatba a diákok, ismerkedtek a számítógépek újabb és korszerűbb programjaival, az interaktív táblák használatával. 2011. áprilisban megtörténtek az első bemutató órák a leendő elsősök és szüleik részére, ezeken a tanórákon láthatták milyen sokrétűen alkalmazhatóak a korszerű informatikai berendezések.</p>

Régóta vártuk, hogy TIOP 1. 1. 1/07 program keretében elnyert informatikai fejlesztés valóssággá váljon, hiszen 2008. márciusi pályázat benyújtása óta, tennivalók hosszú során vagyunk túl.
Európai Uniós forrásból 100 %-os támogatással szerezhettük be a XXI. század oktatási technológiájának megfelelő eszközöket, a két Önkormányzati Általános Iskola részére, közel 20 millió Ft értékben: 36 db Iskolai PC csomagot, 13 db tantermi csomagot, 2 db Wifi csomagot, 1db alkalmazás szervercsomagot, felhasználói képzést 36 pedagógus részére.
Az előkészítő szakasz után a 2010 szeptemberében érkezett meg a Támogatási szerződés, amely szerint közreműködő szervezet, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága támogatásra alkalmasnak ítélte a beadott pályázatunkat.
2010. november 1. indult a projektünk, a projektmenedzsment megkezdte munkát. Indultak az eszközbeszerzéssel kapcsolatos előkészítő munkálatok: a szállító cég kiválasztása, az iskolákban helyszíni felmérések az osztálytermekben, számítástechnika teremben, átrendezés, régi számítógéppark felülvizsgálata a rendszergazdák által…
2011. február közepén került sor az eszközök leszállítására majd beszerelésére. Mindenki, tanár és diák is egyaránt érdeklődve figyelte az eseményeket. Már ekkor tudható volt, hogy nagy változások előtt állunk. Sok új feladat, tanulás, tanárnak és diáknak egyaránt. Február végén került sor a pedagógusok 10 órás továbbképzésére, amelyet a szállító cég szakemberei tartottak.
Az új informatikai eszközöket örömmel vették használatba a diákok, ismerkedtek a számítógépek újabb és korszerűbb programjaival, az interaktív táblák használatával. 2011. áprilisban megtörténtek az első bemutató órák a leendő elsősök és szüleik részére, ezeken a tanórákon láthatták milyen sokrétűen alkalmazhatóak a korszerű informatikai berendezések.
A projekt a 2011. április 27.-én sorra kerülő záró rendezvény után, április 30.-án zárul.
A korszerű informatikai, illetve oktatási eszközök sokrétű felhasználhatósága sok új lehetőséget adhat oktatásban. Így az intézményekben a kompetenciaalapú oktatás megvalósítása, a legfontosabb kulcskompetenciák elsajátítása tanulók számára egyszerűbbé válhat. A projekt nagyszerűsége az is hogy az osztálytermekben bármilyen tanítási órán alkalmazhatóvá teszi az addig csak informatika teremben használt számítógépeket. Színesebb, érdekesebb tanítási órák lehetősége, az új munkamódszerek a régi, jól beváltak megtartása mellett, alkalmazható tudást biztosíthat a tanulóknak.
Reméljük, eredményesen tudják használni a pedagógusok munkáik során a korszerű eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!