Videó! Rooneyé a Premier League történetének legszebb gólja

Videó! Rooneyé a Premier League történetének legszebb gólja
  London, 2012. május 4., péntek (MTI) – Wayne Rooney tavaly februárban, a Manchester City ellen szerzett találatát választották a Premier League 20 éves történetének legszebb góljává.

A liga hivatalos honlapjának beszámolója szerint a voksoláson a drukkerek 26 százaléka gondolta úgy, hogy a Manchester United támadójának parádés ollózása volt a legszebb a PL-történetében. A válogatott csatár gólja mögött Dennis Bergkamp, az Arsenal korábbi holland kiválóságának 2002-es, Newcastle United elleni “megkerülős” találata végzett a második helyen, 19 százalékot kapott, míg a harmadik a szintén ex-Arsenalos francia Thierry Henry lett egy Manchester Unitednek még 2002-ben lőtt bombagóllal.

“A Premier League mérkőzéseit figyelve nőttem fel, így fantasztikus érzés, hogy az enyémet választották a legszebb gólnak” – nyilatkozta Rooney.
A liga, fennállásának huszadik évfordulója alkalmából több kategóriában is szavazást hirdetett. A legszebb gól után hamarosan nyilvánosságra hozzák a legszebb védés, a legjobb edző, a legnagyobb meccs, a legjobb gólöröm, illetve az álomcsapat kategóriák győzteseit is.

A 2010/2011-es szezon legszebb gólja, valamint az korábbi legszebb gólok egy csokorban: