Videó: Rengeteg kárt okozott az áprilisi tél a hegyvidéki falvakban

Akt.:
Rengeteg kárt okozott az áprilisi tél a hegyvidéki falvakban
Rengeteg kárt okozott az áprilisi tél a hegyvidéki falvakban - © Fotó: rtl.hu
Bükkszentkereszt, Hollóstető, Miskolc – Borsodban, Bükkszentkereszten fák és villanyoszlopok dőltek ki, a hollóstetői kempingben a faházak teteje szakadt be a hótól. A Mátrában van, ahol még most is csak aggregátorral tudnak áramot fejleszteni. Még napokig tarthat, mire mindenhol visszatér az élet a normális kerékvágásba.

Forrás: rtl.hu.


Lassan normalizálódik a helyzet Bükkszentkereszten

A múlt héten esett félméteres hó olvad Bükkszentkereszten, ám maradt még tennivaló a településen.

 

A buszok még nem járnak, áram már van Bükkszentkereszten

Reggel fagyott, most tűz a nap – ezzel kezdte péntek déli telefonbeszélgetésünket Orliczki Attila bükkszentkereszti önkormányzati képviselő, ami nagy szó, hiszen majd’ minden tekintetben el voltak vágva a külvilágtól.

Nagy károkat okozott az áprilisi hó Borsodban

Lezárta a rendőrség a Bánkúti elágazás és Mályinka, Ómassai elágazás és Mályinka, Répáshutai elágazás és a megyehatár közötti teljes útszakaszt, és a Bánkúti bekötőút teljes hosszát a kidőlt fák, illetve a Dédestapolcsány és Tardona közötti szakaszt vízát­folyás miatt.

A tél mindig keményebb a Bükkben. Tavasszal is…

Nagy mennyiségű hó, heves szél és folyamatos fakidőlések okoznak gondot.

 

Veszélyesek az erdők a Bükkben és a Zempléni-hegységben is

Életveszélyes a fák között tartózkodni a Bükkben és a Zempléni-hegységben, a télies időjárás miatt az erdőkben keletkezett és ezután bekövetkező károk mértéke egyelőre felbecsülhetetlen – közölte a miskolci székhelyű Északerdő Zrt. csütörtökön.

Videó: Hó- és hidegrekord Kékestetőn

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: hegyeinkben olyan hóréteg alakult ki, amilyen a télen egyszer sem. Kékestetőn 47 centiméteres hóvastagságot mértek.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés


hirdet�s