Videó: Rejtekadó titkos ajtó – Kenderültetvényt találtak a házban Mezőkövesden

Rejtekadó titkos ajtó - Kenderültetvényt találtak a házban Mezőkövesden
Rejtekadó titkos ajtó - Kenderültetvényt találtak a házban Mezőkövesden - © Fotó: police.hu
Forró, Mezőkövesd, Miskolc – A borsodi rendőrök elfogták azt a két férfit, akiknél kábítószert találtak, majd egyiküknél egy kisebb kenderültetvényt is.

Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Sz. József 35 éves forrói és D. Miklós 34 éves mezőkövesdi lakosokkal szemben. A nyomozás kiinduló adatai szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai 2015. szeptember 8-án 18 óra 20 perc körüli időben közúti ellenőrzés során Sz. Józsefnél, illetve az autójában kábítószergyanús anyagot találtak. A férfit a 3-as számú főközlekedési út mezőnyárádi szakaszán állították meg a rendőrök, amikor is a zsebében, illetve a jármű szellőzőjébe rejtve a nyomozók megtalálták a kábítószergyanús (speed) fehér port. A lakásán tartott házkutatás alkalmával további drogot és annak fogyasztásához, kereskedelméhez szükséges eszközöket foglalt le a rendőrség.

A nyomozás során a rendőrök aznap házkutatást tartottak D. Miklós mezőkövesdi lakásán is, ahol további kábítószergyanús fehér port, továbbá egy kisebb, rejtekajtó mögött lévő pincében nevelt, 20 tőből álló a marihuána alapanyagául szolgáló kenderültetvényre bukkantak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a két terheltet bűnügyi őrizetbe vette és az ügyészségen előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –