Friss hírek

2010.10.19. 20:09

Finn rendőrök érkeztek magyar kollégáikhoz, hogy tapasztalatot cseréljenek

<p>Finn és magyar rendőrök cserélik ki tapasztalataikat a napokban Magyarországon. A Finn Rendőrszakszervezet (SPJL) delegációja a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) meghívására érkezett Budapestre.</p>

Az ötfős delegáció még vasárnap, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) meghívására érkezett Magyarországra. A látogatás célja a tapasztalatcsere.

A szakmai programok alatt a vendégek megismerhették a TMRSZ munkáját, rövid betekintést nyerhettek a rendőrség életébe, emellett lehetőségük nyílt az úgynevezett "érpataki modell" tanulmányozására is. A községben kialakított modell szerint az önkormányzat és a rendőrség szoros együttműködésben dolgozik egymással, a Szabolcs megyei településen még rendőrőrsöt is állítottak, az egyenruhások munkáját pedig polgárőrök is segítik. Érpatakon emellett a segélyek folyósítását bizonyos közmunkákhoz kötötték - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a TMRSZ tisztségviselője. Baracz Vilmos hozzátette: a polgármester elmondása szerint bár kezdetben volt ellenállás a változásokkal kapcsolatban, az itt élők többségében már megelégedéssel értékelik az új helyzetet. A helyi önkormányzat egyébként az új intézkedések bevezetése óta pénzt is meg tudott takarítani.

A delegáció kedden járt Érpatakon, az éjszakát magyar kísérőikkel együtt Nyíregyházán töltik, szerdán pedig hazautaznak. A SPJL az egyetlen, Finnországban működő rendőrszakszervezet, amely körülbelül 13 ezer tagot számlál. Ez a teljes állomány 95 százalékát jelenti. A két szervezet reméli, hogy a jövőben még szorosabbra tudják fűzni az együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!