Helyi közélet

2008.05.08. 12:34

Kutyáival tépette szét a gyereket Nemesbikken

<p>Nemesbikk, Tiszalúc - Gyalázatos bűncselekmény történt Nemesbikken szerdán az esti órákban a focipályán, ahol egy gyereket halálra marcangoltak a kutyák.&#160;<DIA alt="Gyerekekre uszította a kutyákat 2008.05.08." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gyerekekre_usz_totta_a_kuty_kat_2008_05_08_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Gyerekekre uszította a kutyákat 2008.05.08." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

12:20:
Beszéltünk az áldozat  édesanyjával Katlanné Horváth Juliannával aki elmondta, hogy a gyerekek kiabálására ment ki. A kutya szájából igyekezett kiszedni a gyereket, aki csurom vér volt, és ugyan mozgott, de már nem beszélt. Mentőt hívtak, de Robikát megmenteni már nem lehetett, szinte teljesen szétmarcangolták a kutyák - mondta az édesanya. Elmondták azt is, hogy a kutyát tartó férfit zavarta az, hogy a gyerekek játszanak, és szándékosan uszította az ebeket rájuk.

A helyi polgármesteri hivatalban Bódogh Bertalan nem volt túlságosan beszédes, hidegen csak annyit mondott, hogy van temetési segély amit ugyanúgy megkaphatnak mint mások, majd gyorsan eltávozott az épületből. Más köztitsztviselőket is megszólítottunk, de úgy tettek mintha semmi sem történt volna. Nem válaszoltak arra hogy miért nem csináltak  semmit, hogy a nagy számú kutya ne zavarja a lakókat. Az utcában ugyanis többen elmondták, hogy a kutyák a kerékpárosokat és gyalogosokat is rendszeresen megtámadták. Az ebeket egyébként Tiszalúci sintértelepre vitték, és ott karantéba zárták.


Hivatalosan meg nem erősített információk szerint este 7 óra körül történt a tragédia. Egy 63 esztendős helyi férfi a kutyáit a pályán focizó gyerekekre uszította, akik elszaladtak, de egynek ez nem sikerült, és az ebek halálra marcangolták. A kutyák gazdáját halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség.

Dobi Tamás a B.-A.-Z Megyei Rendőrkapitányság kommunikációs munkatársa megerősítette, hogy a vádlott 13 kutyát uszított a gyerekekre. Az állatok a gyermek édesanyját is megmarták amikor segíteni próbált. A mentők már nem tudták megmenteni a szétmarcangolt áldozatot.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában