Helyi sport

2015.10.10. 14:34

MVLC: Negyedére csökkentenék a hibákat

Miskolc - Az OB I 4. fordulójában szombaton 18 órától Szentesen játszik a PannErgy­-Miskolci VLC.

Miskolc - Az OB I 4. fordulójában szombaton 18 órától Szentesen játszik a PannErgy­-Miskolci VLC.A miskolciak legutóbb múlt vasárnap szálltak vízbe, történelmi első hazai élvonalbeli meccsükön 11-9-re verték a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló gárdáját. A mérkőzés egyrészt emiatt marad emlékezetes, másrészt azért, mert a borsodiak hálóőre, Valics Bence megfogta az ellenfél mindhárom büntetőjét.

– Ilyen kapusom, aki három ötméterest hárított volna, még nem volt, tény, hogy ritkaságszámba megy – mondta mindezt lapunknak dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője, majd így folytatta: – Bence egy ízig-vérig profi mentalitású sportoló, aki a meccsek előtt ötször-hatszor is megnézi az ellenfelet, hogy ki hová lő, tehát abszolút tisztában volt azzal, hogy a BVSC játékosai a kapu mely részét választják, választhatják.

Tanulni kell

A trénertől azt is megkérdeztük, hogyan érezte magát a kispadon a debütáló itthoni összecsapáson.

– Örültem én is és a csapat is, hogy nyertünk – tette hozzá dr. Sike József. – Miskolc megérdemli, hogy minél jobb eredményeket érjünk el, már csak azért is, mert ilyen sportszerető város kevés van az országban. Régóta van itt póló, de OB I-es csapat csak pár hete, vagyis a többi sportághoz képest fehér hollónak számítunk, de úgy érzem, hogy mégis szeretnek bennünket, a közönség csodálatos volt vasárnap. Kiváló az infrastruktúra, az uszoda, mind akusztikában, mind paraméterekben, széles, ami nekünk fekszik. A BVSC ellen 7-3-nál nagyon vezettünk, ez az előny bennünket zavart meg, nem is csoda, hiszen még nem találkoztunk ilyen szituációval, ezt is tanulni kell. Ha már lenne hatéves rutinunk, akkor innen nem 11-9 lett volna a végeredmény, hanem 13-8.

Maximum drámai

A soros rivális a Valdor Szentes, amelyről így vélekedett a miskolciak mestere:

– Szentes a magyar vízilabda egyik bástyája, nagy hagyományokkal, jó csapattal mind férfi, mind női vonalon – nyilatkozta dr. Sike József. – Az egyik kérdés az, hogy mennyire tudják az oroszlánbarlangjukat kihasználni, a másik pedig az, hogy mi mennyire tudjuk magunkat feszesen tartani, azzal a lendülettel játszani, amivel eddig. Nem jobbak, nem rosszabbak, mint a Kaposvár vagy a BVSC, ezen a találkozón is árnyalatnyi különbségek fognak dönteni. Nyilvánvaló, hogy ha lesz, Valics Bence nem fog ismét három büntetőt védeni, a legfontosabb elvárásom, hogy a múltkor elkövetett hibákat a negyedére redukáljuk. Egy feljutó csapatnak sehol sem egyszerű, de ha ezeket megcsináljuk, akkor elhozhatjuk a három pontot. Egy biztos: nagy zakó nem lehet, ilyen nincs a forgatókönyve között, maximum drámai, szoros vereség.

ÉM-MI

Már a kispadon fog ülni

A tavaly OB I/B-s bajnokságot nyert csapat egyik vezéralakja Bendes Viktor volt. A kapus az eltelt három fordulóban azonban sérülés miatt nem állhatott a vezetőedző rendelkezésére.

– Vállsérüléssel bajlódott, de Szentesen már le fog ülni a kispadra – osztotta meg mindezt lapunkkal dr. Sike József. – Eddig a fiatal Nagy Dávid volt Valics Bence mögött a beugró, akire leginkább a Komjádi Kupában számítunk majd. Viktor pillanatnyilag hatvanszázalékos állapotban van, fokozatosan szeretnénk őt visszahozni, felépíteni, erre a legjobb alkalom a hónap végi miskolci Magyar Kupa-selejtező lesz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában