Videó: Pénzváltó kifosztók Ónodon

Pénzváltó kifosztók Ónodon
Pénzváltó kifosztók Ónodon - © Fotó: police.hu
Miskolc, Ónod – A miskolci rendőrök elfogták azokat a férfiakat, akik egy ónodi idős házaspárnak csalárdul tűzifát ígértek, majd a megtévesztett sértettektől több százezer forintot vittek el.

A Miskolci Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett kifosztás bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettesekkel szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövetők Ónodon, egy családi ház idős tulajdonosainak 2015. április 2-án 12 óra 30 perckor tűzifát kínáltak eladásra, majd pénzváltás ürügyén beljebb kerültek a lakásba. Az idős házaspár figyelmét elterelő férfiak a sértettektől több százezer forintot tulajdonítottak el.

A bejelentést követően a nyomozók azonosították, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak bevonásával 2015. április 21-én elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Olivér 22 éves, R. Ferenc 26 éves, valamint Sz. Lajos 47 éves szikszói lakosokat.

A nyomozóhatóság az illetékes ügyészi szervnél előterjesztést tett a bűnügyi őrizetbe vett terheltek előzetes letartóztatásának indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –