Videó: Partot ért a Florence hurrikán Észak-Karolinában

Videó: Partot ért a Florence hurrikán Észak-Karolinában
© Fotó: AFP
Wrightsville – 150 kilométer per órás széllökésekkel és heves esőzésekkel érte el az Egyesült Államok keleti partját a Florence hurrikán. Az időjárás miatt több mint egy millió embert evakuálnak, míg közel fél millió háztartást érint áramkimaradás az állam területén.

Brandon Locklear meteorológus szerint Észak-Karolinára két-három nap alatt mintegy nyolc havi csapadék zúdul le – írja a BBC.

Forrás: BBC

Annak ellenére, hogy a szél veszített az erejéből, a vihar még mindig nagyon veszélyes maradt a sok eső miatt. A legnagyobb veszélyben azok vannak, akik folyók, folyamok mellett vagy alacsonyan fekvő területeken élnek.

Észak- és Dél-Karolinában, valamint Virginiában több mint egy millió embert szólítottak fel arra, hogy hagyják el a partvidéket. Az illetékesek figyelmeztették a lakosokat, hogy az elektromos hálózat helyreállítása több napot vagy akár több hetet is igénybe vehet.

_103423806_florence_friday_1020-ncA Florence hurrikán várható útvonala péntek éjszakától szerda éjszakáig | Grafika: BBC

New Bern egyes részein már 3 méter magas a vízszint, és jelenleg 150 ember vár arra, hogy kimenekítsék őket.

Eddig több mint ezer repülőjáratot töröltek, és a legtöbb part menti repülőteret lezárták.

A legfrissebb előrejelzések szerint az esőzés csütörtök éjszakától szombatig fog tartani, a szél azonban csak vasárnap kezd mérséklődni, ahogy a vihar egyre beljebb halad a szárazföld felett.


Ember a Potomac folyó partján Washingtonnál: a Florence hurrikán közelít az Egyesült Államok délkeleti partjaihoz
Washington - A Florence hurrikán ereje ugyan csökkent, de a hurrikán változatlanul életveszélyes - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Roy Cooper, észak-karolinai kormányzó. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy aki a kötelező evakuálás ellenére sem távozott otthonából, annak pár órán be...

Washington - Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban is rendkívüli állapotot hirdettek kedden a közelgő Florence hurrikán miatt. Muriel Bowser washingtoni polgármester Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy csatlakozik Virginiához, valamint Észak-, és Dél-Karolinához, amelyeknek kormányz...