Friss hírek

2010.07.22. 08:43

Gyanúsított a TMRSZ főtitkára

<p>Gyanúsítottként hallgatta ki kedden a Budapesti Katonai Ügyészség Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát. A hosszú ideje tartó ügyben korábban már volt házkutatás, és a szakszervezettől különböző adathordozókat is lefoglaltak. Az ügy lényege, hogy a főtitkár a szakszervezet honlapján "Tájékoztatás a Bajnai Gordon vezette kormányzat újabb rendőrellenes intézkedéseiről" címmel cikket jelentetett meg, ami az ügyészség szerint alkalmas volt arra, hogy a szolgálati rend és fegyelem ellen elégedetlenséget szítson.</p>

Az ügyben korábban már tartottak házkutatást a TMRSZ központjában és azokat az adatokat keresték, amikből kiderül, hogy az internetre felrakott cikkhez kik fértek hozzá, illetve kik írtak hozzászólásokat.

A Budapesti Katonai Ügyészségen kedden bujtogatás vétség kísérletével gyanúsították meg Szima Juditot, aki a gyanúsítás ellen panasszal élt - derül ki a kihallgatás jegyzőkönyvének a Független Hírügynökséghez eljuttatott másolatából. A katonai ügyész szerint a gyanú alapja, hogy a cikket az interneten megismerhették a rendőrség tagjai, tartalma pedig alkalmas az elöljáró, illetve a szolgálati rend, illetve fegyelem elleni elégedetlenség szítására. A TMRSZ szerint egyébként a "bujtogatás vétség kísérlete" nem létezik.

Szima Judit vallomást is tett, melyben elmondta, hogy ártatlannak tartja magát. Kizárási indítványt tett az eljáró ügyész ellen, mert szerinte az ügyész elfogult, ugyanis a legutóbbi házkutatáskor kényszerítő eszközt alkalmazott ellene. A főtitkár kizáratná a teljes Budapesti Katonai Ügyészséget is az ügyből, mert korábban az ügyészség vezetője ellen hivatali visszaélés miatt feljelentést tett, így az ügyészség elfogult lehet. Szima Judit kérte, hogy a szakszervezettől lefoglalt adattárat adják vissza, az eljárást pedig szüntessék meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!