Videó: Ötven órán át keresték a Bükkben az idős férfit a Spideresek

Akt.:
Videó: Ötven órán át keresték a Bükkben az idős férfit a Spideresek
Miskolc – Két éjszakát töltött az erdőben a zuhogó esőben és az 5 fokos hidegben egy 69 éves férfi, aki még múlt pénteken tűnt el a Bükkben, Mályinka környékén. Rendőrök, polgárőrök és helyi lakosok is bekapcsolódtak a keresésbe, ám sötétedésig nem sikerült a nyomára bukkani, ezért bevonták a kutatásba a Spider Mentőcsoportot is.

Lehóczki László, a Spiderek vezetője – aki éppen csak hazaért Brüsszelből, ahol Európai Polgári Díjat vett át a mentőcsoport nevében – és társai speciálisan képzett kutyáikkal siettek a keresőcsapatok segítségére.

– Az idős ember minden nap járja az erdőt, de amikor múlt pénteken órák múlva sem érkezett vissza napi sétájából, a felesége értesítette a rendőröket – tudta meg az Észak-Magyarország Lehóczki Lászlótól. A riasztást követően két kutyával érkeztek a helyszínre, a terület felosztása után elsősorban a nehezen járható és szabad szemmel nem átlátható részeket kutatták végig.

– A mentésben nehézséget jelentett, hogy folyamatosan esett az eső, így a terep rendkívül csúszós volt. Olyan részek is voltak, ahol még a terepjáróval is elakadtunk – jegyezte meg.A férfit végül helyiek egy csoportja találta meg az eltűnése után 50 órával egy sziklás mederben.

– Az idős férfi 2 éjszakát töltött a szabadban a folyamatosan zuhogó esőben, miközben a levegő 5 fokig hűlt le, és nappal sem volt sokkal melegebb. Kihűlt és nagyon legyengült, ezért tüzet raktunk mellette, kapott száraz ruhát és folyadékot. Bár kisebb horzsolások voltak a testén töb helyen is, de úgy tűnt, nincs komolyabb baja. Arra azonban nem emlékezett, hogy került oda, ahol megtalálták – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Lehóczki László.

A megtalálását követően a mentőcsoport speciális hordágyába rakták, így indultak el vele a hegyoldalban, amíg a terepjáróhoz nem értek. Azzal vitték tovább a mentőhöz, mert az nem tudott volna bemenni érte a sáros, csúszós, nehezen járható terepre. A férfit előbb Miskolcra, a megyei kórházba szállították, majd miután kiderült, hogy nincs súlyos sérülése, átvitték a kazincbarcikai kórházba.

Forrás: Észak-Magyarország, Uri Mariann
hirdetés


hirdet�s