Helyi közélet

2015.02.12. 16:07

Jó napot, jó szurkolást!

Miskolc - Megkezdődött a megyeszékhelyen a melegaszfaltos kátyúzás: 20 négyzetmétert tudnak javítani egy óra alatt.

Miskolc - Megkezdődött a megyeszékhelyen a melegaszfaltos kátyúzás: 20 négyzetmétert tudnak javítani egy óra alatt.A Miskolci Városgazda Kft. a tavaly beszerzett aszfalt-újrahasznosító gépével a téli időszakban is képes melegaszfaltos kátyúzásra, ha azt az időjárás is engedi. Ezen a héten, a meteorológiai előrejelzések alapján már nem várható további csapadék, így javítani tudják a télen kialakult nagyobb, balesetveszélyes kátyúkat. Az aszfalt-újrahasznosító berendezés kapacitása 2 tonna/óra, ami azt jelenti, hogy a gödör mélységétől függően kb. 15–20 négyzetméternyi javítást tud elvégezni óránként, egyszerre 800 kilogramm aszfaltot felfűtve.

– A Városgazda készülve a téli útjavításra a jobb minőségű felmart aszfaltból a tavalyi év során nagyjából 100 tonnát tárolt el a Nádasréti Telephelyén, amivel 1000–1200 négyzetméternyi, a tél folyamán újonnan kialakult veszélyes kátyút tudunk megszüntetni – mondta dr. Schweickhardt Gyula, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A gép képes arra is, hogy a helyben kibontott aszfaltot is újrahasznosítsa. De bármilyen jó is ez a gép, a nyári, nagymértékű kátyúzási munkáknál már alvállalkozók bevonására is szükség lesz.

– A kátyúhibákról a Városgazda az útellenőri jelentésekből, a lakossági bejelentésekből, az MVK Zrt. buszvezetőitől érkező észrevételekből és rend­őrségi jelzésekből értesül. A fontossági sorrendet a téli kátyúzásnál a közvetlen balesetveszély elhárítása adja – ezt már Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője mondta. – A nagymértékű nyári útfelújításhoz több, ehhez hasonló gép szükséges, de ott a javított kátyúk mennyisége is más számot mutat. Tavaly 14 ezer négyzetméter útfelületet javítottak a város önkormányzati útjain, 1100 köbméter aszfaltot bedolgozva, ami több mint 3500 kátyú eltüntetésére volt elég.

A következő hetekben – ha marad a száraz időjárás – a következő utcákban terveznek kátyúzást: Régiposta u., Palóczy u., Patak u., Várközi út, Zsigmondy út.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában