Videó: Összeütközött két utasszállító repülőgép a torontói reptér kifutóján

Akt.:
Összeütközött két utasszállító repülőgép a torontói reptér kifutóján
Összeütközött két utasszállító repülőgép a torontói reptér kifutóján
Evakuálni kellett egy repülőgép utasait múlt pénteken a torontói Pearson nemzetközi repülőtéren, miután egy kaputól kivontatott üres gép ütközött a leszállás után várakozó utasszállítóval. Az egyik gép szárnya ki is gyulladt, New York-ban szintén történt egy hasonló baleset.

A WestJet kanadai légitársaság a mexikói Cancún üdülővárosból érkező Boeing 737-es gépe álló helyzetben várakozott, amikor a szintén kanadai Sunwing légitársaság kaputól kihúzott repülőgépe nekiütközött – írta Twitter felületén a WestJet.

„Miután a repülőgép még kinn állt a betonon, a WestJet utasait a vészcsúszdák segítségével kellett evakuálni” – tette hozzá a társaság. „A mentőcsapatok kéznél voltak, és azonnal reagáltak.”

repulos3

A kiürítés során senki sem sérült meg a 168 utas és a személyzet hat tagja közül – tudatta később a WestJet. Egy közvetlenül az ütközés után készült videofelvételen látszik, hogy a másik, a kaputól kihúzott gép egy része lángol.

A Sunwing légitársaság azt közölte, hogy repülőgépét a földi kezelő személyzet vontatta el a beszállókaputól, és a gép fedélzetén sem utasok, sem a személyzethez tartozók nem voltak. Amikor a két gép összeütközött a Sunwing gépén a szárnyon kisebb tűz is keletkezett, ami az utasok által készített felvételeken jól látható. A videón azt is hallani lehet, ahogy az utasok sikoltoznak és kiabálnak.

Pénteken késő este New York-ban a John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren is történt egy hasonló baleset: itt a China Southern Airlines egy üres gépének a jobb szárnya ütközött a Kuwait Airlines utasokkal teli gépének farkával, de senki sem sérült meg, az utasok nyugodtan leszálltak, de mindkét gépben kár keletkezett.

new-york

Forrás: hvg.hu.


Félelmetes! Majdnem a földhöz vágta a repülőt a szél Salzburgban
Meredek élményben lehetett részük azoknak az utasoknak, akik az Enter Air Frankfurtból Salzburgba tartó járatán utaztak. Ugyanis nemcsak Magyarországon volt ítéletidő: a Közép-Európán végigsöprő hétvégi vihar több repülőtéren is vészhelyzetet teremtett. Salzburgban hajszálon múlott, hogy nem tört...

Elképesztő, ahogy az óriási szélben lerakta a repülőt a pilóta!
Néhány másodperccel a földet érés előtt ez is csak egy átlagos leszállásnak tűnt a düsseldorfi repülőtéren, a Fly Emirates Airbus A380-as gépe azonban közvetlenül a landolás előtt óriási oldalszelet kapott. Akár tragédia is lehetett volna a váratlan fordulatból, a pilóta azonban elképesztő reflex...

Félelmetes! Majdnem összeér a felszállás és a landolás
Sydneyben készítették a videót az év elején, amin jól látszik, ahogy a landoló Airbus A320 azonnal érkezik a felszálló gép startja után a kifutóra. Óramű pontossággal működik a légi irányítás, a repülőtér forgalmát igyekeznek a maximumra beállítani. Forrás: automotor.hu. Videó: Játék...

Az Amszterdamból Limába tartó repülő a felszállás után nem sokkal találkozott a villámmal. Az elektromos kisülés a Boeing 777-300ER típusú gép orr részébe talált bele, majd a balszárnyánál távozott. A mai repülőket úgy tervezik, hogy ne károsodjanak egy villámcsapástól, ám kisebb gubancok így is ...