Videó: Őrizetben a miskolci kerítők

Őrizetben a miskolci kerítők
Őrizetben a miskolci kerítők - © Fotó: police.hu
Miskolc – A borsodi rendőrök elfogták azt a két miskolci férfit, akik csaknem egy éve prostitúciós tevékenységre hirdettek lányokat és az ezen tevékenységből származó jövedelemből rendszeresen részesedtek.

Kerítés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2014. nyarától egy miskolci lakásban két helyi férfi több felnőtt nő és egy fiatalkorú lány prostitúciós tevékenységéhez nyújtott segítséget, illetve prostitúciós tevékenységre lányokat szervezett. A gyanúsítottak a nők bevételéből rendszeresen részesedtek.

A nyomozók a masszázsszalonnak álcázott miskolci ingatlanban 2015. május 14-én 14 óra 45 perckor elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 47 éves D. Jánost és társát, a 43 éves O. Lajost.

A terhelteket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel él előzetes letartóztatásuk indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –