Helyi közélet

2013.10.15. 11:34

Hazaérkeztek Miskolcra

Miskolc - Vodafone Dialógus 2013 elnevezéssel rendezett fórumot hétfőn Miskolcon a mobilkommunikációs óriás.

Miskolc - Vodafone Dialógus 2013 elnevezéssel rendezett fórumot hétfőn Miskolcon a mobilkommunikációs óriás.Ezúttal a magyarországi hálózatfejlesztés, valamint az újító mobiltechnológiai megoldások gazdasági, társadalmi és környezeti hatásainak megvitatása volt napirenden. Először a tények: közel 1500 munkatárs, 95 százalékos lefedettség, 14,3 milliárd forint befizetés tavalyig az államkasszába, a 7. legértékesebb brand a világon.

– Megtiszteltetés, hogy a Vodafone a Miskolci Egyetemet választotta a konferencia helyszínéül – mondta köszöntőjében az eseményen Torma András rektor, aki hangsúlyozta, hogy az általa irányított oktatási intézmény egyik legfőbb feladata a gazdaság szereplőivel való kapcsolattartás.

Kiemelten kezelik

Pfiegler Péter, Miskolc alpolgármestere azt emelte ki, hogy a Vodafone 450 millió forintot ruház be a borsodi megyeszékhelyen (Miskolc városa 130 milliós segítséget nyújt mindehhez), mely által 240 új munkahely létesül hamarosan.

– A városvezetés kiemelten kezeli ezt a sikert! – jelentette ki a városatya, aki szerint nem csak Miskolc profitál mindebből, hanem a megyeszékhely térsége is.

– A Vodafone minden évben szervez hasonló programot, és természetesen ilyenkor Miskolcra is ellátogatunk – mindezt már Döbrössy Gábor, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese mondta az Észak-Magyarországnak, aki úgy kezdte prezentációját néhány perccel korábban, hogy „hazaérkeztünk Miskolcra.”

Hogy mit jelent a világ egyik legismertebb cégének az életében Miskolc? Döbrössy Gábor szerint leginkább azt, hogy nem Budapest központú a cég.

– Két hete bejelentettük, hogy a fővárosban végzett tevékenységünk egy részét ide, Miskolcra hozzuk – folytatta. – Miért? Az egyik legfontosabb az egyetem, másrészt az önkormányzat hozzáállása is plusz volt. Körülbelül félezres lesz a miskolci létszámunk, azaz a Vodafone-nál dolgozó munkatársak harmada itt fog dolgozni.

A szakember úgy véli, hogy pillanatnyi pozíciójuk látva sem lehet hátradőlni. Sőt! Továbbra is az ügyfelek igényeit szem előtt tartva fejlesztenek, és nem technológiákat akarnak ráerőltetni az emberekre.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában