Buli van!

2019.07.25. 17:30

Érdemes rápörögni a hétvége bulijaira

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és környékén? Íme néhány remek program a következő néhány hétre, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Július 26., péntek

20.00 Helyneked Terasz 2019 a miskolci Helynekemben

Fellépők: 20.00 Changing Vibez, 20.45 Mónika & András, 21.15 Rick-Roll.

Júliusban minden péntek este várunk titeket teraszunkon, idén is sok-sok tehetséges zenész és zenekar jelentkezett, hogy megmutassák nekünk, mit is tudnak a színpadon.

22.00 Születésnaposok Éjszakája a miskolci Rockwell Klubban

Vendég: Dér Heni. Rezidens: Mártonboy.

Dér Heni a vajdaságból származó magyar énekesnő, aki a Sugarloaf együttesben kezdte pályafutását. 2003-ban jelentkezett a TV2 Megasztár című műsorának első szériájába. Több döntőn is továbbjutott, de a 8. helyen végül kiesett. 2006-ban megjelent az első albuma a Sugarloaf nevű zenekarral. 2014-ben az énekesnő bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe Ég veled – Next please című dalával, majd 2015-ben megint bejutott A Dalba, ezúttal Ébresztő című dalával.

2016-ban A nagy duettben Kucsera Gáborral a 4. helyen végeztek.

Július 27., szombat

19.00 Cipő Emlékkoncert a miskolci Gárdonyi parkban

A JamR és Tóth Zoltán Republic 1990–2013 koncertje.

Cipő Emlékkoncert néven fut a rendezvény, amely már másodszor kerül megrendezésre a Gárdonyi parkban. A tavalyi megemlékező koncert sikerén felbuzdulva idén már két egykori Republic-tag is fellép az estén – Tóth Zoltán és Szabó András –, de most még Cipő relikviáit is meg lehet tekinteni a művelődési házban. A 2014 óta működő miskolci JAMRepublic zenekarnak dr. Poncsák Csaba dobos és Berecz Attila énekes voltak az alapítói. Sok nívós rendezvényen lépett már föl a csapat.

20.30 Bonnie Tyler-koncert a Tokaj Fesztiválkatlanban

Egy felejthetetlen este a sziklák között.

Bonnie Tyler, az ikonikus brit rock­énekesnő, legnagyobb slágereivel és új dalaival érkezik. A rekedtes hangjáról – amely mára védjegyévé vált – ismert énekesnő karrierje a ’70-es évek közepén indult, az „It’s a Heartache” című dalával, ám a végső áttörést a ’80-as években érte el, amikor dalaival sorra a világ slágerlistáinak első helyén szerepelt. A „Total Eclipse of the Heart”, a „Holding Out for a Hero” vagy az „If You Were A Woman (And I Was A Man)” című slágerei mind a mai napig a rádiók állandó játszási listáin is szerepelnek.

Augusztus 1., csütörtök

20.00 Djabe-koncert a miskolci Ady Endre Művelődési Házban

A Djabe vendége Steve Hackett, a Genesis gitárosa lesz.

A Djabe zenekar vezetőjét és alapítóját, Égerházi Attilát 20 éves barátság és munkakapcsolat fűzi Steve Hacketthez, a Genesis gitárosához. Steve Hackett első közreműködése 2003-ban a Djabe: Táncolnak a kazlak című albumon valósult meg. Az első közös koncertre 2004 nyarán, a londoni Spitz Clubban került sor. A folytatásra 2007-ig kellett várni, amikor Steve Hackett segített megtölteni a Petőfi Csarnokot a Sipos András-emlékkoncerten. A Genesis egykori gitárosára olyan nagy hatást tett a Djabe zenei szellemisége és nyitottsága, valamint a zenészek játéka, hogy ő maga kérte a közös folytatást. 2008 óta a Djabe és Steve Hackett minden évben tart egy közös turnét, melynek során Djabe, Steve Hackett, Genesis és közös szerzeményeket játszanak. Steve 2011 óta hat közös albumot jelentetett meg a zenekarral. Ebből az utolsó három 2017 és 2018 folyamán a londoni Cherry Red Records gondozásában került kiadásra. Ezek az albumok a Cherry Red jóvoltából világszerte elérhetőek és sok ezer példányban találtak gazdára. A közös albumok mellett Steve rendszeresen játszik vendégként a Djabe albumain, a Djabe tagjai pedig Steve felvételein működtek közre több alkalommal. A Szardínia szigetén rögzített Life Is A Journey – The Sardinia Tapes album különleges hangzása miatt, melyet leginkább az instrumentális progresszív kategóriába sorolhatunk, komoly sikereket hozott a Djabe & Steve Hackett formáció számára. A lemez érdekessége, hogy háromnapi közös szardíniai improvizálás után az elkészült felvételek segítségével Barabás Tamás, a Djabe zenekar basszusgitárosa készített belőle egy teljes stúdióalbumot. Steve Hackett és a Djabe tagjai is lenyűgözőnek találták az eredményt.

Augusztus 9., péntek

21.30 Kowalsky meg a Vega-koncert a kazincbarcikai Csónakázó-tónál

Előzenekar 20.00-től az Eleven.

A Kowalsky meg a Vega magyar rockközpontú együttes. Korai időszakában csak a funk rock műfajt erősítette Magyarországon hiphop stílusú énekkel fűszerezve, mostanában vegyesebb és populárisabb tematikájúra váltott. A zenekar frontembere Kowalsky (Balázs Gyula), Vega viszont nem az együttes tagja, és nem is a vegetarianizmust szimbolizálja (noha Kowalsky valóban vega), hanem Vincent Vega, a Ponyvaregény egyik szereplője előtt tiszteleg. A zenekar zenéjének ars poeticájául az élet értelmének keresését állítja. Az együttes énekese, frontembere, dalszerzője Balázs Gyula, becenevén Kowalsky 1992-től 2007-ig, és 2010-től újra a Black-Out nevű rockzenekar énekese. Ezalatt 1999-ben Jávorszky Bélával megalapította saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Ezután Juhász Róbertet keresték meg, hogy segítsen keretet adni a formálódó daloknak. Újvári Péter és Temesi Bertalan rövidesen csatlakozott hozzájuk. Összeállt az eredeti VEGA ötösfogat. Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel. Cha-Cha 2005-ben technikusként csatlakozott az együtteshez, majd 2006-tól szólógitáros lett. Jimmy nem sokkal a Vegasztár című album megjelenése után csatlakozott az együtteshez. Sóder pedig 2008 elején társult a zenekarhoz.

Augusztus 10., szombat

22.00 Wellhello-­koncert a kazincbarcikai Csónakázó-­tónál

A Kolorfesztivál 7.0 programja.

A Wellhello tagjai a formáció megalakulása előtt is ismertek voltak. Fluor Tomi országos hírnévre a 2010-ben megjelent Lájk című albumával tett szert, melyben elsőként dolgozott együtt SP-vel a Party arc című dalban, majd ezt a pozícióját tartotta meg az album többi nagy slágerével, a Lájkkal és a Mizuval. A Wellhello előtt Diaz is ismert dalszerző volt, együtt dolgozott már többek között a Hősökkel, a Halott Pénzzel és Éder Krisztiánnal is. A két tag elsőként 2006-ban találkozott Balatonalmádiban, az Animal Cannibals táborában. Elmondásuk szerint ezt követően több évig nem is beszéltek, majd Fluor volt az, aki a 2010-es albuma egyik száma miatt felkereste Diazt, így a Köpköde (Partyállat rap) című dal lett az első közös munkájuk.

A Wellhello első megjelent dala a Rakpart volt, amely már első nap az iTunes listájának első helyén nyitott, majd pedig a Mahasz több listájának, mint például Single (track) Top 40-nek is, az első helyére került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!