Videó: Orbán Viktor fogadta örökbe a nyíregyházi rinocéroszbébit

Akt.:
Videó: Orbán Viktor fogadta örökbe a nyíregyházi rinocéroszbébit
© Fotó: Sipeki Péter
Budapest – A kormányzati munka mellett Orbán Viktor miniszterelnök arra is szakított időt, hogy eleget tegyen a Nyíregyházi Állatpark felkérésének: örökbe fogadta a szeptemberben világra jött indiai páncélos rinocéroszt.


– Az örökbe fogadás együtt jár a keresztapasággal, most nevet is kell, hogy adjunk neki. Összegyűjtöttem néhány szívemnek kedves lehetőséget, itt az idő, hogy válasszunk – fogalmazott a közösségi oldalán közzétett videóban a kormányfő, aki hétfő reggel 8 óráig várja a szavazatokat a bikaborjú nevére, s hozzátette: ezúttal nem kell kétharmad.

Magyarországon először Nyíregyházán született indiai páncélos rinocérosz, amely a Föld egyik legritkább állata, ezért az esemény igazi zoológiai szenzációnak számít. Orbán Viktor ezt a rinocéroszbébit fogadta most örökbe, a nevét a következők közül választhatják ki a szavazók: Csülök, Fülig Jimmy, Chico, Antoine, Bernardo, Désiré.


Mint arról korábban már beszámoltunk, az egész európai állatkerti szakma örömmel fogadta a 16 hónapnyi vemhesség után megszületett orrszarvút. Az egyszarvú, különleges páncélt viselő indiai rinocéroszból mindössze 180 él a világon, állatkertekben csupán hetven.

Gajdos László, az állatpark igazgatója az örökbefogadás körülményeiről elmondta: Magyarország miniszterelnöke 2015 őszén járt a Nyíregyházi Állatparkban, itt találkozott a rinocéroszszülőkkel.

– Orbán Viktornak nagyon megtetszett a két különleges állat, s ezt nem felejtették el a park gondozói sem. Amikor ősszel megszületett a nyíregyházi rinocéroszbébi, a kollégáim felvetették: kérdezzük meg a miniszterelnököt, lenne-e kedve örökbe fogadni az indiai páncélost. A felkérőlevelem eljutott hozzá, s igent mondott. Az örökbefogadóra hárul a feladat, hogy nevet adjon a bikaborjúnak. Ennek kiválasztásában várja az állampolgárok voksait közösségi oldalán a kormányfő hétfő reggelig – mesélte Gajdos László.

A Nyíregyházi Állatpark igazgatója hozzátette: vannak még hasonló, jó ötletek az intézményben dolgozók „szellemi tarsolyában”, így várhatóak még hasonló akciók.

SZON/KM


Nyíregyháza - Magyarországon először Nyíregyházán született indiai páncélos rinocérosz. A kis bikaborjú 16 hónapnyi vemhesség után, problémamentesen jött a világra szeptember 26-án a sok ritka fajt sikeresen tenyésztő állatparkban. Az országban csak itt látható ritka indiai orrszarvú három egyede...