Videó: Nyájra támadtak a farkasok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Akt.:
Videó: Nyájra támadtak a farkasok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Aggtelek – Több nyájra is rátámadtak a farkasok az utóbbi hetekben az Aggteleki Nemzeti Park területén. A farkasok egyre gyakrabban jelentek meg a legelő állatok közelében az elmúlt hónapokban. Az erdészek ezért azt kérik, hogy az állattartók ne hagyják egyedül állataikat.

Fontos tudni, hogy a farkasok emberre nem veszélyesek, fokozottan védettek, eszmei értékük egyenként 250 ezer forint. Az RTL Klub riportja.

Forrás: RTL KlubVideó: Amikor a farkas falka meghátrál

Videó: Amikor a farkas falka meghátrál

Aggtelek – Újabb kameracsapda felvételek érkeztek az Aggteleki Nemzeti Park területéről. Egy határozott fellépésű vaddisznó okoz meglepetést azoknak a fiatal farkasoknak, amelyek életét az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a kezdetektől fogva figyelemmel kíséri. A most közölt éjszakai felvételeket a WWF Magyarország által adományozott újabb kameracsapdák segítségével rögzítették.

Videó: Veszélybe kerülhetnek ősszel a fiatal aggteleki farkasok

Videó: Veszélybe kerülhetnek ősszel a fiatal aggteleki farkasok

Aggtelek – Játszadozó kölyökfarkasok az Aggteleki Nemzeti Park felvételén. A most még békésen hancúrozó kölykök szeptember végén útra kelnek, hogy megismerkedjenek a falka vadászterületével, amely több száz négyzetkilométer nagyságú. A közelgő szarvasbőgés és a téli hajtóvadászatok miatt azonban a fiatal állatok könnyen veszélybe kerülhetnek.

Friss felvételek egy hazai farkascsaládról

Friss felvételek egy hazai farkascsaládról

Aggtelek, Miskolc – Fiatal farkast kapott lencsevégre a WWF által adományozott kameracsapda az Aggteleki Nemzeti Park területén. Az állat megfigyelése nyomán kulcsfontosságú információkhoz jutott a Magyarország területén élő farkasokat érintő kutatás.