Videó: Nézd meg, hogy merre járnak a Magyar Közút munkagépei

Akt.:
Videó: Nézd meg, hogy merre járnak a Magyar Közút munkagépei
Látványos time-lapse videót tett közzé Facebook-oldalán a múlt szerdán a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amelyen a téli feladatokat ellátó gépeik útvonalai láthatóak.

A téli üzemben dolgozó valamennyi munkagépük GPS adóval van felszerelve, így a flotta menedzsment rendszeren keresztül folyamatosan nyomon tudják követni, hogy az egyes gépek hol és milyen munkát végeznek.

A videón a járművek a múlt heti, hétfőtől egészen szerda reggelig tartó útvonalai láthatóak. Ez idő alatt egyébként országosan mintegy 15 ezer tonna sót és 500 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a síkosságmentesítési munkáik során.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.


A lustaság tesz igazán leleményessé? - Tévés dobozból és fűnyíróból szerkesztett magának hókotrót
Mennyi vívmányt köszönhet az emberiség annak, hogy egyszer valaki azt gondolta, nincs kedve többé a kemény melóhoz, inkább kitalál valamit, amivel leegyszerűsítheti a dolgát... Az ő nyomdokaikon indult el a pennsylvaniai Chambersburgban élő Jonathan Schill is, aki a legnagyobb buherakirályokat me...

Van, aki így oldja meg a hóeltakarítást
Egy hét alatt átlépte a másfél milliós megtekintést a videó, amin Csehországban egy saját építésű, távirányítós hókotróval tartja karban az utcát egy helyi ezermester. Forrás: automotor.hu. Videó: Így ne fűtsük a kocsinkat télen! PB-palackkal például... Tényleg hideg van, de azért v...